Nederlandse acteurs vertellen over hun meest intieme scènes in Mag ik je aanraken?
woensdag 27 september 2023

Nederlandse acteurs vertellen over hun meest intieme scènes in Mag ik je aanraken?

Regisseur, actrice en scenarioschrijver Tamar van den Dop toont met Mag ik je aanraken? hoe het is als acteur in Nederland om een seksscène te spelen.

Tegen de achtergrond van het streven naar een meer inclusieve en gelijkwaardigere samenleving, onderzoekt ze samen met verschillende acteurs hoe de verbeelding van intimiteit in films de afgelopen decennia tot stand kwam. Mag ik je aanraken? is op dinsdag 3 oktober om 22.40 uur te zien bij de NTR op NPO 2. Het programma is geproduceerd door Witfilm.

Diverse Nederlandse acteurs vertellen over hun ervaringen op de filmset. Wat ging er mis, wanneer ging het goed en hoe kijken we met de kennis van nu hierop terug? Een jonge generatie acteurs groeit op met de aanwezigheid van een intimiteitscoördinator op de set, werkt dat ook goed voor de oude garde? Wat is er nodig voor betere, mooiere en spannendere intieme scenes? Hoort ongemak er gewoon bij of hebben we onszelf dat wijsgemaakt? En wanneer gaat ongemak de grens over?

De acteurs in het programma zijn Alidtcha Binazon, Gijs Naber, Hanna van Vliet, Joes Brauers, Monic Hendrickx, Peter Faber, Gustav Borreman, Waldemar Torenstra, Jeroen Krabbé, Nora El Koussour, Hannah Hoekstra, Jeroen Spitzenberger, Minne Koole, Rifka Lodeizen, Lina Heijmans, Malou Gorter, Georgina Verbaan, Maria Kraakman en Emmanuel Ohene Boafo.

“Ik ben dan wel regisseur, maar ik ben óók een van hen. Voor mij voelde het maken van deze documentaire alsof we eindelijk iets bespreken waarover we het nooit echt hebben”, aldus Tamar van den Dop in een interview met de Volkskrant.

Credits Mag ik je aanraken?
Opdrachtgever: NTR, Het Uur van de Wolf
Productiebedrijf: Witfilm
Producent: Iris Lammertsma, Boudewijn Koole
Regie: Tamar van den Dop
Scenario: Tamar van den Dop
Uitvoerend producent: Julia van Schieveen, Lieke van den Ouwelant
Productieleiding: Annerose van Strijen
Eindredactie: Diana Tromp
Camera: Martijn van Beenen
Montage: Noa Zevenbergen
Geluid: Sander den Broeder, Mark Wessner
Muziek: Marijn Slager
Visagie: Sara Meerman
Lengte: 73 minuten
Aantal afleveringen: 1
Aantal draaidagen: 5
Locatie: Amsterdam
Co-financiering: CoBO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds
Datum uitzending: 3 oktober, 22.40 uur, NPO 2

Bron: NTR/BM

Bericht delen