Nederlands format Twin Love verschijnt wereldwijd op Prime Video
vrijdag 10 november 2023

Nederlands format Twin Love verschijnt wereldwijd op Prime Video

Een nieuw Nederlands format beleeft deze maand wereldwijd haar première. Twin Love is het eerste dating experiment waarin een groep eeneiige tweelingen tegelijkertijd op zoek gaat naar de liefde.

Vanaf 17 november is de eerste internationale versie, geproduceerd door ITV Entertainment, te zien in de Verenigde Staten. Daarnaast kunnen ook de internationale abonnees van Prime Video in 240 landen en regio’s, inclusief Nederland, vanaf die datum van de realityserie genieten. Het format komt uit de koker van Creative Director Remco Lentjes van ITV Studios Netherlands.

Twin Love

Twin Love is een sociaal dating experiment dat de liefdeslevens van eeneiige tweelingen onderzoekt. Het doel is om de singles op een leuke en unieke manier te helpen liefde te vinden. Tien tweelingen-koppels worden opgesplitst en verdeeld over twee huizen met een ‘identieke’ cast, waar ze beginnen aan een meeslepende zoektocht naar de liefde. Met dubbel zoveel plezier en drama zal de serie onderzoeken of hun overeenkomsten zich uitstrekken tot hun romantische keuzes. Zullen ze, nu ze gescheiden zijn van hun tweelingbroers en -zussen – voor sommigen voor het eerst ooit – op dezelfde manier op zoek gaan naar de liefde en mogelijk zelfs voor een ‘identieke partner’ kiezen? Of zullen hun keuzes volledig verschillend zijn? De zoektocht wordt geleid door Brie en Nikki, zelf ook eeneiige tweelingen.

Voor Remco Lentjes is dit format speciaal: “Het idee begon bij mijn fascinatie voor tweelingen, hun manier van gelijkenis in uiterlijk en gedrag en verbondenheid onderling is vaak totaal anders dan bij ‘gewone’ broers en zussen. Wat bleek vervolgens uit statistisch onderzoek is dat ze veel later dan niet-tweelingen een relatie aangaan met een ander, en als die dan gevonden is dan is de instemming van de ander ook nog een belangrijke hobbel om te nemen.”

Remco Lentjes is inmiddels vijf jaar actief bij ITV Studios Netherlands en was eerder betrokken bij producties als Love Island voor Videoland en Zing! voor de EO. Op de vraag hoe het gelukt is om het format Twin Love wereldwijd te lanceren meldt hij het volgende: “In de coronatijd hadden wij veel en intensief online overleg met onze collega’s van ITV-vestigingen in andere landen. Dus ook met medewerkers van ITV Entertainment, onderdeel van ITV America. Toen ik het format beschreef waren ze direct enthousiast. Ik heb het concept nader uitgewerkt in samenwerking met Emil Sitoci, die nu Head of Creative is bij MediaLane. En dat heeft ertoe geleid dat Prime Video vervolgens de opdracht heeft gegeven de serie te produceren en bovendien besloot tot een wereldwijde uitrol.”

Twin Love

Voor Lentjes en het team bij ITV Studios Netherlands is het dus een droom die werkelijkheid wordt: “Toen ik uitgenodigd werd om bij de opnames in Amerika een kijkje te nemen, gaf het een fantastisch gevoel om het format met eigen ogen tot leven te zien komen. Het voelt echt magisch als het gaat om een concept waar je al jaren over aan het nadenken bent en, mede dankzij de inspanningen van het Nederlandse development team, binnenkort wordt gelanceerd op een van ’s werelds grootste streaming platformen. Dat geeft een trots en dankbaar gevoel, ook richting de Nederlandse en Amerikaanse collega’s die dit hebben weten te bewerkstelligen.”

Bron: BM
Foto’s: ITV Studios

Bericht delen