Nance Coolen en Isa Hoes presenteren MAMAS Bedankt! bij RTL 4
donderdag 11 mei 2023

Nance Coolen en Isa Hoes presenteren MAMAS Bedankt! bij RTL 4

Op zondag 14 mei worden moeders in Nederland en MAMAS in Zuid-Afrika door kinderen verrast en in het zonnetje gezet. Isa Hoes en Nance Coolen presenteren de moederdag-show MAMAS Bedankt! bij RTL 4. Ze doen dit vanaf een speciaal evenement in De Lichtfabriek in Haarlem, waar (bonus)moeders op een leuke en ontroerende manier verrast worden door hun eigen kroost.

Hun kind vertelt op aangrijpende en soms humorvolle wijze waarom hun moeder vandaag in het zonnetje wordt gezet en verrast haar met lieve woorden, een aandenken, activiteit of een liedje. Het positieve en emotionele event staat in het teken van onvoorwaardelijke liefde tussen ouder en kind.

Liefde essentieel voor ontwikkeling kind
“Uit onderzoek blijkt dat gebrek aan aandacht en liefde desastreus is voor de ontwikkeling van een kind”, aldus Joep Verboeket, directeur Kinderfonds MAMAS. “Iedere moeder wil het beste voor haar kind. Maar niet iedere moeder kan dat geven.” Gelukkig zijn er de MAMAS, krachtige vrouwen die opstaan voor de 70.000 meest kwetsbare kinderen van Zuid-Afrika. Zij ontfermen zich over hen met dagelijkse zorg, eten, onderwijs en vooral heel veel liefdevolle aandacht. Jarenlang, totdat deze kinderen op eigen benen staan. Moederdag is dus dé dag bij uitstek voor Kinderfonds MAMAS om aandacht te vragen voor hun werk.

Vele artiesten in actie
Isa Hoes bezocht de projecten van Kinderfonds MAMAS in Zuid-Afrika en organiseerde samen met de kinderen mooie moederdagverrassingen voor de MAMAS. Verder zijn vlogger Gabs Wildebras en zangeres, actrice en presentatrice Kim-Lian van der Meij aanwezig om over hun ervaringen met de MAMAS te vertellen. Kinderfonds MAMAS ambassadeur Robèrt van Beckhoven is er ook om iets heerlijks klaar te maken in de oven. Kim-Lian zal ook optreden, evenals Berget Lewis die samen met haar tweelingbroer Alvin een muzikale ode brengt aan haar eind 2020 overleden moeder.

MAMAS Bedankt! is op 14 mei te zien bij RTL 4 van 17.00 tot 18.00 uur. I Care Producties is de producent.

Bron: Kinderfonds MAMAS/BM

Bericht delen