Article header image

Management buy-out bij Infostrada Productions

Via een management buy-out zijn vrijdag alle aandelen van Infostrada Productions overgenomen van CMI Holding. Het Nederlandse tv-productiebedrijf gaat onder de nieuwe naam Southfields zelfstandig verder.

Het directieteam van Southfields bestaat uit de directeuren Arthur Zuijderwijk en Ernst Veldkamp. Rik Sentrop en Emiel Gobes completeren als mede-aandeelhouders het managementteam.

Ronald van Wechem en Robert van den Bogaard (mede oprichters van televisieproducent Eyeworks) zijn met hun nieuwe bedrijf Fullbright in progress 30 procent aandeelhouder van Southfields geworden. Mark Ramakers (voormalig CFO Talpa) heeft namens het management de transactie begeleid. Hij is ook als aandeelhouder toegetreden tot Southfields.

Southfields (voorheen: Infostrada Productions) is met haar circa 50 werknemers o.a. bekend van de wedstrijden en programma’s van het Nederlands Elftal voor SBS 6, de voetbalprogramma’s en Formule 1 voor Sport1, de wedstrijdregistraties en programma’s van de Jupiler League voor Fox Sports, PSV TV, RTL Autovisie en de studioshow Koning Voetbal voor RTL 7.

Op 3 juli start het vijfde seizoen van Tour du Jour met Wilfred Genee op RTL 7 en vanaf medio augustus produceren ze de programma’s rondom de Champions League voor SBS 6. Tevens is Southfields 33% eigenaar van de Euro Hockey League, de Champions League variant van het hockey.

Ernst Veldkamp en Arthur Zuijderwijk, directie Southfields: “We zijn blij dat we het bedrijf, dat in de kern al ruim 13 jaar als onafhankelijke producent opereert, over kunnen nemen. Met de huidige mensen hebben we een schat aan ervaring, creativiteit en daarmee kwaliteit in huis. We zijn CMI, de OR, Mark, Ronald en Robert dankbaar dat we deze stap nu kunnen maken. We kijken er naar uit om nog vele mooie producties te maken.”

Peter Rademaker, CEO CMI: “Na de verkoop van het sportdatabedrijf past de verkoop van Infostrada Productions binnen de koers van CMI om verder te focussen op het verstevigen en internationaal uitbreiden van technische en facilitaire activiteiten op het gebied van registratie, management en distributie van video content. Door de management buy-out blijft Southfields in vertrouwde handen. Ik heb er alle vertrouwen in dat met de huidige directie de ingeslagen weg succesvol wordt voortgezet en dat Southfields hun positie als onafhankelijke televisieproducent de komende jaren verder zal verstevigen en uitbouwen. Ik wens het management en de medewerkers van Southfields heel veel succes om hun ambities vorm te geven.”

Southfields is het Londense metrostation bij de All England Lawn Tennis and Croquet Club, beter bekend als Wimbledon en tevens een verbastering van de namen van de directeuren Zuijderwijk en Veldkamp. Southfields is in 2002 opgericht door Kees Jansma en Will Moerer onder de naam WK Producties. In 2005 ging het bedrijf verder als Eyeworks Sport tot het in het najaar van 2011 werd overgenomen door CMI Holding.

Bron: Southfields/Broadcast Magazine

Bericht delen