Jochem Myjer letterlijk en figuurlijk in de wolken voor EO-serie
woensdag 1 september 2021

Jochem Myjer letterlijk en figuurlijk in de wolken voor EO-serie

In de nieuwe vierdelige EO-serie Jochem in de Wolken is komiek en bijna-bioloog Jochem Myjer letterlijk en figuurlijk in de wolken. In een luchtballon vaart hij over vier van Nederlands mooiste en meest waardevolle natuurgebieden. Met zijn aanstekelijke passie en humor beschrijft hij, als groot natuurliefhebber en fanatiek vogelaar, op een bijzondere manier het landschap en zijn bewoners.

Jochem in de Wolken is een natuurserie voor het hele gezin met mooie beelden van grote hoogtes. De EO hoopt dat deze serie bijdraagt aan bewustwording over de waarde van natuurgebieden in ons land. Vanuit vogelperspectief neemt Jochem Myjer de kijker vol enthousiasme mee in zijn verwondering over de schoonheid en diversiteit van Friesland en het Waddengebied, de Biesbosch, de Veluwe en het Limburgse Geuldal. Jochem in de Wolken is te zien vanaf vrijdag 15 oktober om 21.30 uur bij de EO op NPO 1.

Jochem Myjer: “Vanuit een romantische luchtballon vaar ik op zwoele zomeravonden over ons land en zie ik vanuit de lucht wat alle vliegende vogels allang weten: dat onze Nederlandse natuur zo betoverend mooi is. Ik hoop iedereen stapelverliefd te maken op deze natuurgebieden. Want als je ergens van houdt, word je er vanzelf zuiniger op.”

Nog niet eerder werkte de theatermaker en kinderboekenschrijver zo intensief mee aan een televisieprogramma. Gedreven door zijn passie voor alles dat groeit en vliegt, kon hij dit aanbod echter niet afslaan.

“Van kinds af aan ben ik stapelverliefd op onze Nederlandse natuur. Van mijn eerste zakgeld kocht ik een verrekijker om nog beter naar de vogels en de dieren te kunnen kijken. Na schooltijd was ik dan ook vaak in de natuur te vinden. Het was dus een logische stap om biologie te gaan studeren. Maar na drie jaar kwam er een andere grote liefde in mijn leven. Het podium. Dat betekende het einde van mijn studie. Nu keer ik na 25 jaar optreden voor eventjes terug naar mijn eerste liefde.”

Bron: EO/BM

Bericht delen