Gemeente Hilversum wil geen extra hekken en slagbomen rondom het Media Park
donderdag 12 oktober 2023

Gemeente Hilversum wil geen extra hekken en slagbomen rondom het Media Park

De gemeente Hilversum wil geen extra hekken of slagbomen plaatsen om de ingang van het Media Park verder te beveiligen. Dit laat burgemeester Gerhard van den Top weten nadat bekend werd dat een gewapende man op het Media Park Tim Hofman wilde doden.

“De veiligheid van media en bezoekers aan het Media Park is een prioriteit voor de gemeente Hilversum en voor het politiedistrict Gooi en Vechtstreek”, vertelt de burgemeester aan het ANP. “Samen met het Media Park werken we dagelijks hard aan het zekeren en verder verbeteren van de veiligheid.”

Een rode draad in deze gesprekken is volgens Van den Top “onze gedeelde ambitie om het open karakter van het Media Park te behouden en binnen die randvoorwaarde te doen wat nodig is om de openbare orde en veiligheid daar te borgen. Het plaatsen van slagbomen en hekken is op dit moment geen onderdeel van dit overleg.”

Oproep tot meer beveiliging op het Mediapark
BNNVARA maakte maandag bekend dat vorige maand een gewapende man het gebouw van de omroep was binnengelopen. Hij verklaarde daar dat hij was gekomen om Hofman om het leven te brengen. De verdachte kon korte tijd later worden aangehouden. Sinds dit voorval naar buiten is gekomen, wordt opgeroepen tot het verhogen van de beveiliging op het Media Park.

Onder anderen misdaadverslaggever John van den Heuvel, die zelf ook bedreigd wordt, hekelde maandag de “gatenkaas” rondom de beveiliging van de locatie waar verschillende tv- en radiostudio’s zich bevinden. In RTL Boulevard opperde hij dat een deel van het complex op slot zou moeten om dit soort incidenten te voorkomen.

Het Media Park is al vaker opgeschrikt door incidenten. In mei 2002 werd politicus Pim Fortuyn na een uitzending doodgeschoten op de parkeerplaats van 3FM. In januari 2015 drong een man met een nepwapen de studio van de NOS binnen en eiste zendtijd op. Rondom RTL Boulevard zijn de afgelopen jaren bovendien ook diverse dreigingen geweest. Het programma verhuisde na de moord op Peter R. de Vries van het Leidseplein in Amsterdam terug naar Hilversum.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen