De Avond van de Korte Film bij de NTR op NPO 3
woensdag 2 december 2020

De Avond van de Korte Film bij de NTR op NPO 3

Met de Avond van de Korte Film viert de NTR de 20e editie van KORT!, het talentontwikkelingstraject voor de korte film. In het programma beleven de tien KORT!-films die dit jaar zijn geproduceerd hun première op tv.

Normaal zouden de films in première zijn gegaan tijdens het NFF, maar door corona kon dit feestje helaas niet doorgaan. Gelukkig vinden ze hun weg naar het publiek via NPO 3. De tien korte films zijn te zien op 11 december vanaf 22.35 uur op NPO 3.

Deze reeks KORT! is zoals altijd gevuld met heel uiteenlopende personages en situaties, en de makers nemen ons in hun eigen visuele stijl mee naar heel verschillende werelden. In de Avond van de Korte Film zie je de volgende korte films:

Leeuwin
Wanneer de licht-ontvlambare en zwangere Sylvie in de jeugdinstelling te horen krijgt dat ze haar baby’tje na de geboorte zal moeten afstaan, doet ze er alles aan het kind een toekomst buiten de instelling te geven.

Cast: Shira Duizend, Ellen Parren, Mouad Ben-Chaib
Regisseur: Philip Besamusca
Scenarist: Bastiaan Tichler
Producent: Family Affair Films

Beti
Jay, een Indiase vrouw die al dertig jaar getrouwd is, negeert al veertien jaar het feit wat haar huwelijk opbreekt. Jay’s man is vreemdgegaan en heeft een dochter met een ander gekregen. En nu staat die dochter, Stacey, bij hen op de stoep — en wil ze hem leren kennen. Immer pragmatisch, besluit Jay’s man om de vrouwen samen thuis te laten terwijl hij gaat werken. Dit maakt Jay woedend en dat reageert ze af op Stacey. Zullen traditie en een diepgeworteld gevoel van verraad plaats kunnen maken voor een nieuwe toevoeging aan de familie?

Cast: Shalini Ramgolam (Ijaya), Keara Patti (Stacey), Narsingh Balwantsingh (Arvind), Helen Arenz (Liz)
Regisseur en scenarist: Amira Duynhouwer
Producent: Pupkin Film

Stuckwitu
Gaby en Kesh zijn twee slackers van begin twintig die hun dagen vullen met het ophalen van jeugdherinneringen. Wanneer de twee lucht krijgen van een schuimparty besluiten ze samen nog één keer hun tienerjaren te herbeleven…

Cast: Zoë Love Smith (Kesh), Nora el Koussour (Gaby), Walid Taha El Idrissi (Jamal)
Regisseur: Timo Ottevanger
Scenario: Perla Vita Beerens en Elvira Porcedda
Producent: NL Film & TV

De Huwelijksreis
Dertiger Nora heeft een zwaar jaar achter de rug. Dat wordt niet beter wanneer ze opmerkt dat ze steeds dezelfde man blijft tegenkomen…

Cast: Sallie Harmsen (Nora) – Jip Smit (Yuka) – André Dongelmans (Maarten)
Regie en scenario: Nico van den Brink
Producent: NL Film & TV

Kippenkracht
De onzekere puber Kees wordt na een scheiding gedwongen om met zijn moeder in een tiny house op een appelboomgaard te gaan wonen. Kees wil gewoon zijn oude leven leiden: fitnessen, kip eten en naar zijn ‘normale’ vader. Toch blijken de boomgaard en zijn moeder zo gek nog niet te zijn.

Cast: Mingus Claessen, Hannah van Lunteren, Marisa van Eyle, Murth Mossel
Regie: Maria Philips
Scenario: Manon Verhagen
Producent: Millstreet Films

Laatste rit
Als taxichauffeur Oussama (40) met tegenzin de laatste klant van zijn nachtdienst ophaalt, ontmoet hij de ontwapenende Joyce (50). Onderweg naar haar eindbestemming wil zij graag nog enkele stops maken. De ontmoeting loopt uit in een rit door de stad Rotterdam, die ze allebei niet snel zullen vergeten.

Cast: Walid Benmbarek, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Joy Delima, Thijs Boermans, Jerry Armah, Urias Boerleider
Regie: Edson da Conceicao
Scenario: Leila Sahir en Edson da Conceicao
Producent: IJswater Films

Nova
Wanneer Nova (15) haar zusje Ivy samen met haar moeder Maria naar voetbaltraining brengt, zegt de nieuwe trainer Nadia dat Ivy helaas niet meer mee kan doen totdat de contributie is betaald. Woedend haalt Maria Ivy weer van het veld. Wanneer Nova daarna een geruststellende hand van Nadia op haar schouder voelt, wordt ze overvallen door een gevoel dat ze nog niet kent.

Cast: Pauline Bas, Nadia Amin, Naomi Velissariou, Lona van Steekelenburg, Kendrick Etmon
Regie en scenario: Luca Meisters
Producent: IJswater Films

Snorrie
In deze licht absurde tragikomedie wordt Freek (Henry van Loon) tijdens het uitruimen van zijn ouderlijk huis verrast met een bezoekje van Snorrie (Wim Willaert), zijn beste vriend uit zijn kindertijd. Hun ongemakkelijke weerzien loopt al snel uit de hand wanneer er steeds meer onverwerkt leed van Snorrie naar boven komt.

Cast: Henry van Loon, Wim Willaert, Sieger Sloot, Rogier Schippers.
Regie en scenario: Victoria Warmerdam
Producent: OAK Motion Pictures

Cloudmaker
Een vliegtuig stopt onverwachts tussen de wolken. Als de kleine Fabiola naar buiten kijkt, ziet ze hoe er aan de horizon een stipje verschijnt, dat steeds dichterbij komt. Dit is Hipólito, een oude man die al decennia tussen de wolken woont. Met behulp van zijn magische handschoenen tovert hij wolken om tot wonderlijke creaties.

Cast: Hugo Fierro, Luna Cruz Perez, Angelique Boering, Alejandro Pintamalli
Regie en scenario: Hanna van Niekerk
Producent: Hazazah Pictures

Sea Shadow
Max (9) kan niet mee met zijn moeder en zusje naar de zee, omdat hij aan zijn spreekbeurt moet werken. Dan ziet Max dat de schaduw van een telefoonoplader op een mannetje lijkt. Hij tekent er oogjes en een mondje bij. Tot zijn verbazing komt het mannetje tot leven! Hij vraagt Max om hem naar zee te brengen. De schaduwzee, die door een vaas op een muur in de kamer wordt geprojecteerd. Max zet alles op alles om het mannetje -voor de zon verdwijnt- naar de zee te brengen.

Cast: Pepijn van der Sman, Guy Clemens, Britte Lagcher
Scenario en regie: Vincent Bal
Producent: Submarine

KORT! is een samenwerkingsproject van de NTR, het Nederlands Filmfonds en het NPO-fonds, met steun van het CoBO. Een overzicht van alle KORT!-films die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd, vind je op www.ntr.nl/kort en het YouTubekanaal van NTR Kort!

Bron: NTR/BM

Bericht delen