dinsdag 16 januari 2018

Comedy Central breidt zendtijd uit

Comedy Central gaat per dag zes uur meer uitzenden op het kanaal dat de zender deelt met Nickelodeon’s Kindernet. De zender start per 1 oktober dagelijks om 9.00 uur met uitzenden in plaats van om 15.00 uur. Kindernet blijft van 6.00 tot 9.00 uur te zien op het kanaal.

 

Vijf jaar geleden startte Comedy Central in Nederland en het is de laatste jaren flink gegroeid. De eerste zes maanden van 2012 waren de meest succesvolle sinds de lancering en het marktaandeel steeg in deze maanden met 46 procent ten opzichte van 2011 (18-34 jaar, 15.00-02.00 uur). Om de groei van Comedy Central verder te kunnen doorzetten, investeert het overkoepelende Viacom International Media Networks in de programmering voor volwassenen en in de uitbreiding van het aantal uitzenduren.

Maurice Hols, General Manager van Comedy Central: “Door de kracht van humor is Comedy Central uitgegroeid tot de 9e zender van Nederland. Het is onze ambitie om nog verder te groeien door middel van een heldere week- en een speciale weekendprogrammering. Daarnaast blijkt uit een recent brandtracking onderzoek dat Comedy Central goed gewaardeerd wordt en de nummer 1 zender van Nederland is op het gebied van Comedy.”

In het nieuwe tv-seizoen zijn humor, kwaliteit en de power of surprise de ijkpunten van de programmering van Comedy Central. Met zondag 19 augustus de première van New Kids Turbo en de kick off van de nieuwe succesvolle sitcom Men at Work. Verder komt de zender dit najaar met de nieuwe serie van Charlie Sheen, Anger Management en is Friends vanaf 1 september voor het eerst in HD op tv te zien bij Comedy Central.

Born: Viacom International Media Networks

Bericht delen