Dinsdag 16 januari 2018

Ajax–Feyenoord uitgezonden in 3D

De klassieker uit de Eredivisie, Ajax-Feyenoord, wordt zondag 19 december rechtstreeks in 3D uitgezonden. Dankzij een samenwerking tussen Eredivisie Live, Panasonic, ASTRA en Endemol is het voor het eerst mogelijk om een Eredivisiewedstrijd via de satelliet live in 3D kwaliteit uit te zenden.

De 3D registratie van de wedstrijd Ajax–Feyenoord wordt geproduceerd door Endemol Sport. Via het 3D demo-kanaal op de ASTRA satelliet wordt het Eredivisie Live 3D signaal naar de 3D schermen van Panasonic in een groot aantal elektronicawinkels in de winkels verstuurd.

Arno de Jong, directeur Media & Marketing Eredivisie Live: “Voetbal is een belangrijke aanjager voor nieuwe tv technieken. Met ingang van dit seizoen is Eredivisie Live bij een groot aantal distributeurs reeds te ontvangen in HD. De stap naar het experimenteren met 3D is dan ook een logisch gevolg van onze ambitie om ons als  enige echte voetbalzender van Nederland op alle mogelijke gebieden te blijven vernieuwen.”

Bill Wijdeveld, managing director ASTRA Benelux: “Als satellietbedrijf zijn wij al lange tijd intensief betrokken bij de ontwikkeling van 3D tv in Europa en we hebben inmiddels al diverse 3D-zenders aan boord. Wij zijn trots dat wij met de 3D-uitzending van deze Nederlandse voetbalklassieker onze pioniersrol kunnen onderstrepen. Satelliet is bij uitstek geschikt om 3D in de allerhoogste kwaliteit in de huiskamer te brengen en we hopen na dit evenement nog vele andere Nederlandse 3D-initiatieven te ondersteunen.”

Arjan van Westerloo, hoofd Endemol Sport: “Endemol Sport is betrokken bij de registratie van bijna zeshonderd voetbalwedstrijden per jaar waarvan het merendeel inmiddels in HD wordt uitgezonden. In de toekomst verwachten wij dat 3D daarin een vooraanstaande rol zal gaan spelen en dus zijn wij al geruime tijd bezig om ons in een vroeg stadium op deze ontwikkelingen voor te bereiden.”

Bron: Eredivisie Live/Broadcast Magazine

Bericht delen