Top Format lanceert Jingle University
Donderdag 20 mei 2021

Top Format lanceert Jingle University

Top Format, producent van jingles voor veel commerciële en publieke radiozenders, gaat als eerste een jingle-opleiding starten: Jingle University. Deze opleiding moet het ambacht toegankelijk maken voor geïnteresseerden.

Bart van Gogh, die 40 jaar ervaring heeft op het terrein van jingles, leidt de Jingle University. Van Gogh: “De muziekindustrie is de afgelopen jaren flink geprofessionaliseerd. Dat is een goede ontwikkeling, want het maken van muziek is naast een kunst ook een ambacht. Hoewel er voor bijna elke uiting – tot filmmuziek aan toe – een opleiding was, ontbrak die voor de jingle. Met de Jingle University willen we dat probleem oplossen.”

“De opleiding van de Jingle University bestaat uit 13 sessies. Niet alleen online, maar vooral ook praktijkgericht in echte studio’s. Je maakt kennis met muzikanten, zangers, producers én gebruikers, die je allemaal kunnen vertellen welke skills je onder de knie moet hebben om tot het beste resultaat te komen. De opleiding wordt afgesloten met een projecttest. Daarbij krijgen deelnemers de opdracht een pakket jingles te maken en alle opgedane kennis in de praktijk te brengen.”

Op 10 juni vindt er een kosteloos webinar plaats, waarin geïnteresseerden alle ins & outs horen over deze vakgerichte opleiding. Meer informatie is hier te vinden.

Bron: Top Format/BM

Bericht delen