Een van ons: eerste Nederlandse CANAL+ original
maandag 24 juni 2024

Een van ons: eerste Nederlandse CANAL+ original

Op 12 september gaat de serie Een van ons, geïnspireerd op de schokkende moord op Marianne Vaatstra, in première als allereerste Nederlandse CANAL+ original. De zesdelige dramaserie is geproduceerd door Pupkin.

Creatief producent Pieter Kuijpers en scenarioschrijver Willem Bosch zijn de drijvende krachten achter de serie. De regie is in handen van Michiel van Erp. Een van ons is vanaf 12 september wekelijks te streamen bij CANAL+ en vanaf 14 september wekelijks te zien om 20.30 uur op de zender CANAL+ Action. Een van ons beleeft haar debuut op 9 september tijdens het filmfestival Film by the Sea in Vlissingen.

Zoektocht naar een dader
De serie Een van ons portretteert de dertien jaar durende zoektocht naar de dader van de verkrachting en moord op een 16-jarige jonge vrouw, die precies tussen een klein dorp en een AZC wordt gevonden. De moordzaak verscheurt niet alleen hele families en een dorp, maar houdt uiteindelijk het hele land bezig én legt de ziel van een nieuwe eeuw bloot. In elke aflevering wordt het verhaal vanuit een ander hoofdpersonage belicht. De misdaad blijft jarenlang onopgelost, totdat een grootschalig DNA-onderzoek de zaak eindelijk openbreekt.

“CANAL+ staat wereldwijd bekend om de vele Europese producties die gemaakt worden. Een serie zoals Een van ons is belangrijk om onze relevantie voor het Nederlandse publiek te onderstrepen”, aldus Alco de Jong, Country Manager CANAL+ Nederland. “Ik vind het sterk dat onze allereerste Nederlandse productie over een verhaal gaat dat een groot deel van onze doelgroep kent. Deze productie voldoet aan de wensen die wij als streaming service en organisatie hebben: het is kwalitatief hoogstaand zowel qua regie, verhaallijn als cast.”

Creatief Producent Pieter Kuijpers zegt: “Willem Bosch en ik hadden al ruim tien jaar het idee om deze serie te maken. Ik ben trots dat het gelukt is en het dit najaar te zien is als allereerste Nederlandse CANAL+ Original. Willem schreef een indringende serie over hoe een gruwelijk misdrijf een klein dorpje verscheurt. Daarom ben ik ook verheugd dat Michiel van Erp de serie heeft geregisseerd. Hij is toch dé chroniqueur van Nederland. En hoewel de serie is geïnspireerd op een 25 jaar oud misdrijf, is het nog steeds akelig actueel.”

Regisseur Michiel van Erp vult aan: “Voor mij is de grootste aantrekkingskracht van de serie dat de moord die gepleegd is, en het mysterie wat eromheen hing, bij de bewoners van het fictieve dorpje Griesbeek een katalysator was voor alles wat een mens eigenlijk niet wil tonen: achterdocht, wantrouwen, opportunisme, verraad. De gebeurtenissen van toen lijken sprekend op de stand van ons land nu: waar xenofobie, complotdenken en het voor eigen rechter willen spelen aan de orde van de dag zijn. De serie bracht mij als regisseur ook weer terug naar karakters die ik vanuit mijn documentairewerk zo vaak geportretteerd heb: prachtmensen, die ver weg wonen van de dominante randstad, vol dromen en idealen en soms ook heerlijke passies en fascinaties.”

Hans Kesting speelt de vader van het slachtoffer. Het meisje wordt gespeeld door Richelle Plantinga. Andere rollen in de dramaserie zijn voor Aus Greidanus jr., Gijs Blom, Imanuelle Grives en Eefje Paddenburg. Viaplay Content Distribution is verantwoordelijk voor de internationale distributie van de serie.

Bron: CANAL+ Group/BM

Bericht delen