Rick van Velthuysen in nieuwe afleveringen De Broadcast
zaterdag 24 juli 2021

Rick van Velthuysen in nieuwe afleveringen De Broadcast

In de eerste twee afleveringen van het tweede seizoen van de media podcast De Broadcast is NPO Radio 2-dj Rick van Velthuysen te gast. Podcasthosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen spreken uitgebreid over zijn 40-jarige loopbaan.

Rick van Velthuysen is begonnen bij diverse omroepen bij Radio 3, was betrokken bij de oprichting van Radio 538, deed jarenlang de ochtendshow op Radio Veronica en maakt inmiddels een programma op NPO Radio 2.

Radio 538 en Erik de Zwart
538-baas Erik de Zwart belde Rick kort voor de start van 538 met de vraag of hij bij het radiostation wilde komen werken. “Maar ik wil geen moment last van je hebben, als ik één moment last van je heb dan flikker ik je eruit, dus zo begon het met Erik, lekker begin”, aldus de dj in de De Broadcast. Rick vervolgt: “538 heeft mij heel veel gebracht, ook in mijn gevoel hoe ik met dingen om moet gaan. Het is toch een dierbare herinnering.”

De Broadcast

Overstap van 538 naar Veronica
De overstap van 538 naar Veronica was ‘moeilijk’, aldus Rick. “Ik had zoveel moeite om weg te gaan bij 538. Tot het moment dat ik op Veronica kwam, ben ik gaan twijfelen. Voor de eerste uitzending heb ik me zo rot gevoeld, en dat heb ik niet laten blijken, dat zeg ik nu pas. Ik had er moeite mee 538 los te laten.”

Rick heeft op Radio Veronica lang de ochtend gepresenteerd en daarmee in 2014 zelfs de Radioring gewonnen. Uiteindelijk stopte de ochtendshow en kreeg hij een programma in het weekend. “Het was het begin van het einde, een soort sterfhuisconstructie. Dat gevoel kreeg ik ook wel. Je voelde aan alles: dit gaat naar een einde toe. Helaas. Tot ziens”, aldus de dj.

Overstap naar NPO Radio 2
Voordat Rick naar NPO Radio 2 ging heeft hij programma gemaakt bij Traffic Radio. “Dat was een soort van therapie, en daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor”, vertelt hij. Momenteel zit Rick ’s nachts op NPO Radio 2, waar hij zelf over zegt: “Ik had toch geen keuze op dat moment. Maar er gaan weer dingen veranderen”. Ook zegt hij in de podcast “In mij zit ook nog steeds iemand die heel graag op NPO Radio 1 iets zou willen doen, omdat ik dat leuk vind: nieuws en actualiteiten.”

Het eerste deel van het gesprek met Rick van Velthuysen is hier te horen. Het tweede deel komt over een week online.

Bron: De Broadcast/BM

Bericht delen