Diana Matroos blijft bij BNR Nieuwsradio
dinsdag 13 juni 2023

Diana Matroos blijft bij BNR Nieuwsradio

De overeenkomst tussen Diana Matroos en BNR Nieuwsradio is verlengd. Daardoor zal Matroos tenminste weer een jaar het programma de Big Five presenteren. Dat doet ze afwisselend met Art Rooijakkers die onlangs ook een nieuw contract tekende bij BNR.

In de Big Five wordt iedere dag een uur lang één prominente gast geïnterviewd, wekelijks met een ander thema. Matroos presenteert al ruim twaalf jaar tal van programma’s voor BNR Nieuwsradio. Verder was ze werkzaam voor RTL en de VPRO. Naast journalist is Matroos bestuurslid van de Stichting Ideële Reclame (SIRE), ook is ze momenteel een veelgevraagd dagvoorzitter.

Diana Matroos is verheugd met de verlenging van haar contract: “Het is bijzonder dat BNR ruimte maakt voor een dagelijks langer gesprek met één gast, zelfs in onze hectische samenleving waarin snelheid centraal staat. Ik ben blij dat ik op deze unieke plek, bij een uniek radiostation, kan blijven werken.”

BNR-Hoofdredacteur Marc Adriani reageert opgetogen op de contractverlenging: “Het is eervol dat Diana onderdeel blijft van de BNR-familie. Ze weet in korte tijd een band op te bouwen met de personen die ze interviewt, om vervolgens tot de kern door te dringen.”

De Big Five is iedere werkdag te horen tussen 10.00 uur en 11.00 uur op BNR Nieuwsradio en verschijnt ook als podcast.

Bron: BNR/BM

Bericht delen