Nieuw boek van overleden Marc de Hond
vrijdag 12 juni 2020

Nieuw boek van overleden Marc de Hond

Volgende week verschijnt een nieuw boek van Marc de Hond. Dat maakte zijn familie bekend. Licht in de Tunnel is een openhartig dagboek waaraan op 3 juni overleden radio-, tv- en theatermaker begon voor zijn jonge kinderen, nadat hij in 2018 te horen had gekregen dat hij kanker had. Hij schreef eraan tot vlak voor zijn overlijden.

Licht in de TunnelDe Hond beschrijft hoe hij en zijn gezin ook de moeilijkste momenten met optimisme en humor tegemoet treden. Van een afscheidsfeest voor zijn blaas tot de bruiloft waarop Marc en zijn vrouw zelf al wisten dat hij niet meer beter zou worden. ‘We wachten niet tot het licht aan het einde aan de tunnel, maar we hangen zelf de lampjes op’, schrijft hij.

Marc de Hond werd in 1977 geboren in Amsterdam als zoon van opiniepeiler en ondernemer Maurice de Hond en Jasmin Dahlia Busnach. Hij begon in 1999 als dj bij 3FM. Ook werkte hij enige tijd achter de schermen bij het middagprogramma van Ruud de Wild op 3FM. Hij stapte in 2006 over naar Caz!, maar het avontuur bij de radiozender van SBS was van korte duur: een jaar later vertrok hij er weer. Later werkte De Hond ook voor de NOS als televisiepresentator en -commentator, onder meer bij de rolstoelbasketbalwedstrijden tijdens de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

De Hond belandde in 2002 in een rolstoel na een medische fout tijdens een behandeling tegen een tumor in zijn rug, wat leidde tot een dwarslaesie. Daarover schreef De Hond in 2008 het boek KRACHT – het nieuwe leven van een optimist. De Hond maakte in 2020 nog de theatervoorstelling Voortschrijdend Inzicht. Door zich te laten interviewen door bekende Nederlanders wilde hij een portret maken van zichzelf voor zijn twee kinderen.

Het boek Licht in de Tunnel verschijnt op 19 juni.

Bron: BM

Bericht delen