KINK wil terug op FM
zondag 15 september 2019

KINK wil terug op FM

KINK is op 1 februari 2019 teruggekeerd als online radiostation na in 2011 onder de naam KINK FM te zijn gestopt. Programma-directeur Michiel Veenstra heeft grootse plannen met het station. Hij wil zelfs een FM-frequentie bemachtigen, liet Veenstra weten aan Adformatie.

Veenstra: “In 2022 lopen de huidige licenties af en we voeren momenteel gesprekken om dan een plek op de FM te bemachtigen. De waarde van FM neemt geleidelijk wel af. Bij de veiling van 2003 werd er nog 80 miljoen betaald voor de 100.7 FM. Die bedragen zijn nu niet meer aan de orde. Dat maakt het voor ons interessant om een gooi te doen.”

Radio-deskundige Ruud Poeze, bekend van Classic Radio, reageert hierop als volgt: “De vergunningen lopen inderdaad af op 31-9-2022 maar zijn wel al twee keer verlengd in 2011 en 2017 op aandringen van de Tweede Kamer. De vraag is waarom dat nu niet weer zou gebeuren, vooral als groot radio-eigenaar John de Mol zich er mee gaat bemoeien. Ik neem aan dat hij, en andere huidige zenders, niet op een veiling zitten te wachten.”

Bron: Adformatie/BM

Bericht delen