Kermis FM dit jaar landelijk te horen
zaterdag 17 juli 2021

Kermis FM dit jaar landelijk te horen

Sinds gisteren zendt evenementenzender Kermis FM weer uit vanaf de Tilburgse Kermis. De radiozender is in vrijwel heel Nederland te horen via DAB+. MTVNL stelt hiervoor ruimte beschikbaar op haar netwerk. De Tilburgse Kermis duurt tot en met 25 juli.

Kermis FM is hét mediaplatform van de Tilburgse Kermis die vanaf 16 juli plaatsvindt in Tilburg. “Tien dagen lang vertellen we je alles wat er op en rond de kermis gebeurt. Dat doen we op alle denkbare platforms. We maken radio, televisie en houden een site bij met het laatste nieuws”, aldus de radiozender.

In verband met maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus is er dit jaar een aangepaste kermis: De Vakantiekermis. Kermis FM heeft een nieuw onderkomen gevonden aan de Burgmeester Brokxlaan bij Ontdekstation013. Er komt ook woensdag een kindermiddag. Kinderen nemen dan het station over en gaan echt radio en tv maken.

Vrijwilligers
Kermis FM wordt volledig gerund door vrijwilligers. Alles bij elkaar werken er zo’n tweehonderd mensen mee. Van cameramensen tot presentatoren en van technici tot dj’s. “Onder onze vrijwilligers zitten elk jaar veel gevestigde namen uit medialand, maar tegelijkertijd is Kermis FM ook een kweekvijver voor nieuw talent”, meldt de radiozender.

Dit jaar komen onder anderen Lars Boele (Qmusic), Martijn Kolkman (Radio 10) Carsten van Dijk (Radio Veronica), Niels van der Veen (100% NL), Michiel Jurrjens (ex-Slam), Thomas van Groningen (BNR), Barry Brand (Wild FM) en Jordy Graat (Omroep Brabant) langs om radio maken.

Luisteren
Kermis FM zendt uit via radio, televisie en internet. Landelijk is de radiozender te beluisteren via DAB+ op kanaal 7D. In de regio Tilburg is de radiozender te beluisteren op 105.9 FM. Daarnaast is de evenementenzender wereldwijd te volgen via internet.

Bron: Mediamagazine/BM

Bericht delen