Jurgen van den Berg vanaf maandag bij MAX op NPO Radio 1
zaterdag 1 januari 2022

Jurgen van den Berg vanaf maandag bij MAX op NPO Radio 1

Vanaf maandag 3 januari is Jurgen van den Berg elke maandag tot en met donderdag van 14.00 – 15.30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. In zijn nieuwe radioprogramma Villa VdB kijkt Jurgen van den Berg verder dan de waan van de dag. Samen met Sophie Verhoeven brengt hij gelaagdheid aan de dagelijkse nieuwsstroom.

Jurgen van den Berg: “In Villa VdB wordt een gelaagdheid aangebracht bij de dagelijkse nieuwsstroom. Het programma beweegt mee met de samenleving: we vieren of tonen medeleven. Een lach en een traan zijn niet verboden. Ook is er ruimte voor consumentenzaken en actiejournalistiek. Oud nieuws wordt nieuw leven ingeblazen in de rubriek Tijd voor Toen. En in het kader van ‘wie luistert, weet meer’ is er Letterzetter, een spel dat als rode draad door de uitzending loopt en waarmee nieuwskenners prijzen kunnen winnen.”

MAX-directeur Jan Slagter: “Met Jurgen hebben we een geweldige radiopresentator binnen gehaald. Iemand die vol op het nieuws zit, maar ook tussendoor voldoende luchtigheid biedt. Ik ben enorm trots dat we hem welkom mogen heten bij MAX.”

Jurgen van den Berg was de afgelopen zeven jaar de vaste presentator van het NOS Radio 1 Journaal. Hij is zondag 2 januari tevens te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van MAX op NPO Radio 1, vanaf 12.00 uur.

Met de nieuwe middagshow Villa VdB krijgt MAX extra uren op NPO Radio 1. Naast Nachtzuster in de zaterdagnacht, Nieuwsweekend op zaterdagochtend en De Perstribune op zondagmiddag, is MAX vanaf 3 januari ook doordeweeks te horen op de zender.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen