Eric Corton nieuwe presentator bij KINK
maandag 23 november 2020

Eric Corton nieuwe presentator bij KINK

Eric Corton is vanaf 2021 drie keer per week te horen op radiostation KINK. De voormalige 3FM-dj wil luisteraars enthousiast maken over muziek die ze helemaal niet kennen, zonder belerend te worden.

Op vrijdagmiddagen tussen 16.00 en 18.00 uur is Corton samen met Michiel Veenstra te horen in Vrijdag Corvee. “Dan gaan we niet alleen goede muziek draaien, maar elkaar ook met bandjes confronteren waarvan de ander denkt: hè, gadverdamme. Vervolgens gaan we elkaar proberen te overtuigen.”

Daarnaast zal Corton op vrijdag altijd één nummer uitkiezen en uitleggen waarom dat een van zijn favorieten is. “Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Het kan om een stukje tekst gaan, een drumpartij of een gitaarsolo, of over de moeite die de zanger heeft om een bepaalde noot te halen. Dat ga ik allemaal fileren en laten horen.”

Op zaterdagen en zondagen is Corton vanaf januari 2021 tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren met zijn programma Corton op KINK en wil hij gewoon zoveel mogelijk muziek draaien.

“Ik heb het gewoon gemist”, zegt Corton over z’n terugkeer naar de radio. “Radio met bijzondere bandjes, spannende songs, ongelooflijke ontroering en natuurlijk de heerlijke harde herrie waar ik zo van hou… Bij KINK mag ik dat allemaal weer gaan draaien en ik kan niet wachten!”

Bron: KINK/BM
Foto: Jessie Kamp/KINK

Bericht delen