Dinsdag 16 januari 2018

Concertzender besteedt meer aandacht aan jazz

UJazz is een nieuw programma voor jazzliefhebbers bij de Concertzender. Het programma belicht de gelijknamige programmering van Tivoli/Vredenburg met concertopnamen uit de Utrechtse jazzscene. Het programma is op dinsdag en zaterdag te beluisteren en wordt afgewisseld met Jazznotjazz.

De Concertzender zendt maandelijks meer dan 35 nieuwe jazzprogramma’s uit met aandacht voor zowel hedendaagse muziek als jazz uit de jaren dertig, veertig en vijftig. Ook worden regelmatig concerten opgenomen op diverse podia in het land.

Met het wegvallen van de live-programmering van NPO Radio 6 is er op de landelijke publieke radio een lacune voor liefhebbers van jazz ontstaan. De Concertzender vindt dat jazz serieuze aandacht verdient en scherpt daarom jazzprogrammering aan en brengt die beter onder de aandacht. “Luisteraars hebben veel keus als het gaat om mainstream radio, lastiger is het vinden van meer vernieuwende programma’s met diepgang”, aldus de zender. De Concertzender biedt een podium voor beide, voor grote jazzartiesten alsook voor nieuw talent en avontuurlijke muziek.

Jazznotjazz is het programma met muziek op het snijvlak van jazz met soul, broken beat, funk, electro, hiphop en andere nieuwe ontwikkelingen, kortom JazzNotJazz. Het programma wordt dit jaar gemaakt door Steven Kruyswijk, Jasper van der Minnen en Felix Schlarmann.

Bron: Concertzender/Broadcast Magazine

Bericht delen