BNR start maandag met BNR Podcast Uur
donderdag 30 augustus 2018

BNR start maandag met BNR Podcast Uur

BNR Nieuwsradio trapt 3 september het seizoen af met een vernieuwde programmering. Naast de vertrouwde nieuwsradio geeft BNR prominent aandacht aan podcasts in het nieuwe programma BNR Podcast Uur, elke werkdag tussen 14.00 en 15.00 uur.

Het is voor het eerst dat er een dagelijks podcastprogramma op de landelijke radio wordt uitgezonden. Naast de dagelijkse nieuwspodcast Newsroom worden de nieuwste, beste en opmerkelijkste podcasts uitgelicht.

Roelof Hemmen presenteert elke werkdag tussen 10.00 en 11.00 uur BNR’s Big Five. Daarin wordt wekelijks een sector uit de professionele markt centraal gesteld met elk werkdag een kopstuk in de studio. In de week van 3 september start BNR met de Big Five uit de media met onder anderen Sven Sauvé, de CEO van RTL, Wiegertje Postma van Vice en de John de Mol van de nieuwe generatie: YouTuber Kelvin Boerma.

Met de nieuwe programmering wil BNR Nieuwsradio een nieuwe stap zetten in de toekomst van de zender. “Met de nieuwe programmering wordt er meer ruimte geboden aan diepgang, zodat de inhoudelijke kwaliteit omhoog gaat. Ook geven we innovatie en podcast meer ruimte op de zender. Ik ben zelf erg nieuwsgierig naar BNR’s Big Five. Dat worden mooie inhoudelijke gesprekken door Roelof Hemmen”, aldus hoofdredacteur Sjors Fröhlich.

Jörgen Raymann gaat met luisteraars en deskundigen in Ask Me Anything in de ochtend in discussie. Daardoor krijgt BNR Zakendoen, hét ondernemersprogramma van Nederland, plek tussen 12.00 en 14.00 uur. Thomas van Zijl ontvangt samen met een zakenpartner dagelijks topgasten uit het bedrijfsleven, veel op locatie bij de bedrijven.

Ook op het gebied van special interest gaat er het nodige veranderen. Harm Edens bespreekt elke maandag in The Green Quest dé thema’s die noodzakelijk zijn om de klimaatdoelstellingen te halen. En elke woensdag gaat Maarten Bouwhuis in Groeihelden met ondernemers in gesprek over hoe zij hun bedrijf willen laten groeien.

Bron: BNR/BM

De volledige line-up is vanaf 3 september als volgt:

06.00-10.00  De Ochtendspits met Bas van Werven
10.00-11.00  BNR’s Big Five met Roelof Hemmen
11.00-12.00  Ask Me Anything met Jörgen Raymann
12.00-14.00  BNR Zakendoen met Thomas van Zijl
14.00-15.00  BNR Podcast Uur met Newsroom en andere podcasts
15.00-16.00  Specials
– Maandag: The Green Quest, Bouwmeesters
– Dinsdag: BNR Beeldbepalers, Juridische Zaken
– Woensdag: BNR Digitaal, Eyeopeners
– Donderdag: BNR De Wereld
– Vrijdag: De Nationale Autoshow
16.00-19.00  Spitsuur met Roos Abelman
16.00-19.00  Vrijdag: The Friday Move met Wilfred Genee

Bericht delen