IDTV produceert Het Onbekende voor RTL 4
zaterdag 22 april 2023

IDTV produceert Het Onbekende voor RTL 4

Vanaf vrijdag 12 mei komen de makers van De Verraders bij RTL 4 met het nieuwe, adventure-reality programma Het Onbekende, waarin tijdens een onvergetelijke reis veertien deelnemers zichzelf onder leiding van presentator Renze Klamer acht weken lang, keer op keer dezelfde vraag stellen: “Durf ik te kiezen voor Het Onbekende?”

De lange reis door het uitgestrekte Slovenië, met reusachtige bergen en bossen en adembenemende vergezichten, wordt gemaakt door twee teams. Team Bekend en Team Onbekend leggen elke aflevering een vergelijkbare route af, en strijden tegen elkaar om de afleveringswinst.

Loslaten wat vertrouwd is, en kiezen voor dat wat onbekend is op de route levert de deelnemers meestal een voordeel op in het spel, maar kan – net zoals keuzes in het echte leven – ook resulteren in een tegenvaller. Elke aflevering eindigt in beide teams met een pittige en emotionele eliminatie, waarbij een deelnemer wederom op de bekende, óf de onbekende manier geëlimineerd wordt.

De leden van Team Bekend zijn Pia Douwes, Iris Frederix, Ronald Mulder, Mischa Blok, Freek Bartels, Steven Kazàn en Arno Kantelberg.

Renze Klamer als De Onbekende
Vanuit zijn ‘lookout’ neemt presentator Renze Klamer een controlerende rol aan over de deelnemers. Ondanks dat zijn ware identiteit voor de teams onbekend is, wordt door hem het verloop van de reis bepaald, en zet hij de deelnemers constant voor moeilijke en confronterende keuzes en dilemma’s.

Het presenteren van een dergelijk nieuw programma betekent voor Renze ook letterlijk kiezen voor Het Onbekende: “Een programma in dit genre en met deze rol als gamemaster is voor mij volledig nieuw, en een fantastische uitdaging. We hebben er lang aan gewerkt en ik heb ontzettend veel zin om vanaf 12 mei iedereen mee te nemen in dit meeslepende avontuur.”

Het Onbekende is ontwikkeld door IDTV en RTL Creative Unit en is vanaf vrijdag 12 mei acht weken lang te zien om 20.00 uur bij RTL 4. In Cannes op de televisiebeurs MIPCOM werd het format in oktober 2022 al gepresenteerd als The Unknown, want de makers willen graag dat het internationale succes van De Verraders weer geëvenaard wordt.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen