Jalal Selmani
2017 - week 46

ZZP’en voor gezondere buurt

Bijna weekend, de dagen vliegen voorbij. Had ik jullie al verteld dat ik ook ZZP’er ben? Heel af en toe vind ik het leuk om naast mijn werkzaamheden voor Vullen of Voeden en RTL 7 een beetje bij te klussen. Dit doe ik onder twee voorwaarden: het moeten passen binnen mijn agenda en het moet een opdracht zijn waar ik enthousiast van word.

Voor de zomer ben ik door mijn eigen gemeentebestuur van Amsterdam Oost uitgenodigd om een kopje thee te drinken. Men wilde weten hoe ik vanuit mijn hoedanigheid als healthy food goeroe en programmamaker een positieve bijdrage kan leveren aan een lokaal gezondheidsproject: het buurt nudging traject. Dit is een project waarbij ondernemers vanuit de gemeente gestimuleerd worden om een gezondere voedselomgeving te creëren voor alle buurtbewoners.

De mensen die mij het beste kennen, weten dat ik dit soort projecten enorm waardeer. Daarom accepteerde ik de opdracht. Samen met de gemeente had ik het idee bedacht om de betrokken ondernemers gedurende het traject te filmen. Uiteindelijk zijn het mooie profielschetsen geworden van bijzondere ondernemers die een gezondere buurt willen creëren. Want laten we eerlijk zijn: een derde van de jongeren in mijn buurt heeft te maken met overgewicht. Ook AT5 heeft interesse getoond en wil onze content delen via haar nieuwskanalen. Vandaag ga ik langs bij de lokale stadszender om het te hebben over hoe we dit gaan doen. Spannend!

Maak ik hier meteen maar even gebruik van de gelegenheid om mijn productieteam, onder wie Tess (camera) en de broeders van Ideez Media (montage en visual design) te bedanken voor de medewerking. En laten we vooral de betrokken ondernemers, buurt nudging expert Maryam en de Amsterdamse gemeente niet vergeten. Zonder hen hadden we nooit zulke mooie beelden gekregen. Nu maar hopen dat we via AT5 een hoop Amsterdammers zullen bereiken.

Jalal Selmani
Programmamaker, creatieve duizendpoot en ondernemer

De week van Jalal Selmani

2017 - week 46