Jalal Selmani
2017 - week 46

Op bezoek in Barendrecht

Als teamlid van Vullen of Voeden (de food movement van Wilfred en Lili Genee) mag ik vandaag een presentatie geven in Barendrecht waar diverse sportkantines bijeenkomen om na te denken over hoe we Nederlandse sportverenigingen een stukje gezonder in gaan richten. Niks moet, alles mag.

Om 08.30 uur staat eerst een afspraak gepland bij Andy Jee, mijn vaste kapper op de Amsterdamse Keizersgracht. Deze man slaagt er altijd in om mij van een fris kapseltje te voorzien. Niet onbelangrijk, vooral als ik een presentatie moet geven. Of dat nu voor RTL 7, YouTube of voor een evenement is, zoals vanavond. Ondertussen denk ik tijdens mijn knipbeurt aan de sheets die ik vanavond ga doornemen, zonder dat ik allerlei teksten nog in mijn hoofd stamp.

Van Wilfred heb ik namelijk geleerd altijd ver voorruit te plannen. Zo voorkom ik dat ik last minute met veel werk zit. Ook heb ik geleerd om mezelf te zijn tijdens het presenteren. Lekker authentiek. Man, ik heb er zin in! Mijn telefoon rinkelt. Terwijl mijn haar wordt gewassen, zet ik hem op de luidspreker. ‘Hi Jalal. Kom je jouw jasje nog ophalen in Oud Zuid?’, aldus mijn kledingsponsor. ‘Ja, ik ben je zeker niet vergeten, Ismael!’, is mijn reactie.

Na mijn knipbeurt lees ik een positief mailtje van Lili, de vrouw van Wilfred. Ze mailt dat mijn sheets en presentatie er top uitzien. Kijk, dat is een mooie start van de dag. Vanavond gaan we knallen. Morgen vertel ik hoe het gegaan is. Ik meld dan ook gelijk even iets over mijn tweede, nieuwe werkgever. Dat zou ik eigenlijk vandaag doen. Deal?

Jalal Selmani
Programmamaker, creatieve duizendpoot en ondernemer

De week van Jalal Selmani

2017 - week 46