Jalal Selmani
2017 - week 46

Een dagje Jalal

Wel tof. Ik ben door de vriendelijke redactie van BM gevraagd om deze week een inkijkje te geven in mijn agenda. Ik vond dat wel een leuk idee. Als onafhankelijk programmamaker, creatieve duizendpoot en ondernemer ben ik eigenlijk altijd bezig, zelfs als de klok aangeeft dat het inmiddels middernacht is.

Misschien is het netjes om even een voorstelrondje te doen. Ik stel voor dat we bij mij beginnen. De naam is Jalal Selmani, een 25-jarige mediafreak die volgens het woordenboek een millennial schijnt te zijn. Op mijn zesde levensjaar stond ik al met een kam in mijn hand tegen de spiegel te praten. Ik verlangde niet naar een zangcarrière, maar wilde juist iets veel leukers doen: programmamaker worden.

Twee jaar geleden begon ik mijn mediacarrière bij de afdeling sponsored content van RTL Z, waar ik ook stage liep. Na mijn stage mocht ik mijn zelfbedachte tv format produceren en presenteren. Dit leverde mij een notering op in De Kleurrijke Top 100 en ‘DeMediaBelofte2016’, al deed ik het totaal niet voor deze nominaties.

Bij RTL ontmoette ik Wilfred Genee, een man die ik nog steeds bewonder. Als maat, maar ook als mentor. Toen ik Wilfred’s vrouw ontmoette, dacht ik: ‘Wat een bijzondere mensen. Inspirerend hoe ze Nederland een beetje gezonder willen maken met hun eigen food movement Vullen of Voeden’. En van het een kwam het ander. Op dit moment zet ik mij als social media producer en projectmedewerker voor Vullen of Voeden dagelijks in om via leuke content en ludieke campagnes aandacht te vragen voor meer bewustwording tijdens het sporten. Daarbij werken we regelmatig samen met RTL 7 om De Bewuste Kantine weddenschap aan te jagen.

Nu jullie globaal weten wie ik ben en wat ik doe, lijkt het mij een goed moment om af te ronden. We gaan naar de reclamebreak. Morgen zoom ik meer in op mijn dagelijkse bezigheden en vertel ik graag over mijn nieuwe, tweede werkgever. En daar maak ik een cliffhanger van. Tijd om een appeltje te eten. Neem jij er ook een?

Jalal Selmani
Programmamaker, creatieve duizendpoot en ondernemer