Sander Kleikers
Presentator/commentator Eurosport
2022 - week 08

Zwart gat

Het was even wennen met opstaan vanmorgen. Niet qua tijd, wel qua ritme. Het wekkertje hoef ik inmiddels niet meer om 04.00 uur in de ochtend te zetten, na zestien dagen word ik vanzelf wakker op dat tijdstip.

Maar wat mis ik de snelle updates op de socials, de live beelden op tv of de nabeschouwingen in de ochtendkranten. Na twee weken genieten van de Olympische Spelen val ik vandaag in een gitzwart gat. Van de Nederlandse Olympiër aller tijden Ireen Wüst tot de eerste Haïtiaanse slalomskiër in de sneeuw. En van het waaghals-skeleton-brons van Kimberley Bos tot de tranen van Suzanne Schulting.

Op Eurosport en discovery+ brachten we de kijker graag op de eerste rij. Mezelf incluis, een voorrecht om de liefhebber op tv te hebben mogen meenemen. Dus struin ik vanmiddag niet meer langs internet voor laatste sportnieuws, maar door de straten van Maastricht. Waar de etalages rood, geel en groen versierd zijn in verband met het aanstaande carnaval. En toch dagdroom ik stiekem nog even van goud, zilver en brons. En zal ik vanavond nog één keer het glas heffen op TeamNL, met een bakje nasi en foe yong hai. Ben ik toch nog even bij de Chinese Muur geweest.

Sander Kleikers
Presentator/commentator Eurosport

(Kleikers presenteerde de afgelopen twee weken MedalZone en BeijingToday, de Olympische programma’s van Eurosport en discovery+. Hij is daarnaast programmamaker, dagvoorzitter en journalist)

De week van Sander Kleikers

Presentator/commentator Eurosport
2022 - week 08