Sander Kleikers
Presentator/commentator Eurosport
2022 - week 08

Opmaat naar het wielerseizoen

Maandag en dinsdag had ik nog een enorme hang naar de Spelen. Nu lijkt het alweer een eeuwigheid geleden. Intussen heb ik een congres geleid over de ruimtelijke invulling van een stad, een debat voorgezeten over de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen en een artikel geschreven over een duurzame ondernemer.

En vandaag trek ik naar Vlaanderen, naar het epicentrum van de wielerwereld. Morgen is het zover, de officiële opening van het wielerseizoen met de Omloop het Nieuwsblad. Voor Eurosport ga ik dit seizoen weer geregeld op pad om de renners na te jagen en in het Engels verhalen op te tekenen die dan in alle Eurosport-landen worden vertoond.

Als wielerliefhebber is het heerlijk om de focus niet alleen te hebben voor onze nationale helden, maar ook om op jacht te kunnen gaan naar mooie verhalen van Noorse of Sloveense toppers. En waar in mijn thuisstad Maastricht dit weekend het carnaval losbarst, daar ga ik mijn eigen feestje vieren tussen de dertien hellingen en zeven kasseistroken van het Vlaamse openingsweekend. Het zwarte gat, waar ik maandag nog van sprak, was zo diep nog niet.  

Sander Kleikers
Presentator/commentator Eurosport

(Kleikers presenteerde de afgelopen twee weken MedalZone en BeijingToday, de Olympische programma’s van Eurosport en discovery+. Hij is daarnaast programmamaker, dagvoorzitter en journalist)

De week van Sander Kleikers

Presentator/commentator Eurosport
2022 - week 08