Sander Kleikers
Presentator/commentator Eurosport
2022 - week 08

Groen universum

Mijn moeder vroeg me vandaag waar die Olympische studio nu precies stond. Ze vond het soms lijken op een modern Chinees restaurant, dan weer zag ze er een ruimteschip in met prachtige bergen op de achtergrond.

De kenner van Broadcast Magazine hoef ik niet uit te leggen dat we als presentatoren op Eurosport en discovery+ in een kleine kale groene ruimte stonden. De eerste keer dat ik er binnenstapte, raakte ik na twintig tellen de draad al kwijt. Die groene kubus met opstaande randjes geeft een gevoel van oneindigheid, waarin lengte en diepte niet meer is waar te nemen. Een groen universum.

“Je moet maar niet te lang naar de wanden kijken”, bleek het terechte advies. Nu, twee dagen na de sluitingsceremonie, verlang ik stiekem toch alweer terug naar mijn groene UFO. “Wat gaan jullie nu eigenlijk met die tafeltjes van de studio doen?”, vroeg mama. Ik heb het maar niet uitgelegd en verteld dat we die over twee jaar gewoon weer uitpakken, voor de Olympische Spelen van Parijs. Klinkt ver weg hè, 2024? Maar wat is tijd nog, als je leeft in het oneindige groene universum?

Sander Kleikers
Presentator/commentator Eurosport

(Kleikers presenteerde de afgelopen twee weken MedalZone en BeijingToday, de Olympische programma’s van Eurosport en discovery+. Hij is daarnaast programmamaker, dagvoorzitter en journalist)

De week van Sander Kleikers

Presentator/commentator Eurosport
2022 - week 08