Sander Kleikers
Presentator/commentator Eurosport
2022 - week 08

Parallelle wereld

Oké, de oorlogsdreiging langs de grens tussen Oekraïne en Rusland heb ik de afgelopen weken op de voet gevolgd. En stiekem keek ik dan ook naar hoe de Oekraïense atleet de Russische concurrent zou feliciteren met zijn gouden plak.

Maar eerlijk is eerlijk, het grote algemene nieuws ging een beetje aan me voorbij. De Olympische bubbel bleek niet alleen in Beijing een dingetje. En ik ben toch echt een allrounder met ruim twintig jaar ervaring met het maken van journalistieke (praat)programma’s over Europese politiek, cultuur, actualiteiten of economie. Maar ik kan me ook prima verliezen in die sportieve bubbel.

Bijzonder hoe het debat over de corona-aanpak aan me voorbijging, en ik zelfs de zoveelste herhaling van het freestyle skiën verkoos boven de persconferentie over de versoepelingen.

In dat opzicht is het ook weer goed dat de Spelen voorbij zijn. Want hoezeer sport en politiek op de Spelen door sommige politici worden vermengd, ik houd ze graag uit elkaar en volg ze afzonderlijk. Met evenveel liefde, dat dan weer wel. 

Sander Kleikers
Presentator/commentator Eurosport

(Kleikers presenteerde de afgelopen twee weken MedalZone en BeijingToday, de Olympische programma’s van Eurosport en discovery+. Hij is daarnaast programmamaker, dagvoorzitter en journalist)

De week van Sander Kleikers

Presentator/commentator Eurosport
2022 - week 08