Sander Kleikers
Presentator/commentator Eurosport
2022 - week 08

Tijdelijke kennis

Als allround sportcommentator en presentator volg ik graag alle sporten. En in een overmoedige bui meen ik ook van al die sporten wel iets te weten. Al zag ik de afgelopen weken bij Eurosport al snel dat ik daarin mijn meerdere moest erkennen in de echte insiders van biatlon, curling of het kunstrijden mijn part.

De dubbele Rietberger (mag die naam überhaupt nog?), de ‘hammer aan het eind van het end’ tot aan de winddichte onderbroek van de langlaufers. Ik heb weer zoveel bijgeleerd. Nadeel is dat ik daar nu de blits niet meer mee kan maken. In de kroeg praten we namelijk ineens niet meer over Lindsay van Zundert of Mikaela Shiffrin.

Dus die info lijkt voor niks geweest. Want ik ken mezelf en mijn gebrekkige geheugen. Over vier jaar moet ik gewoon weer van voren af aan beginnen met mijn kennisachterstand. En zo bewijzen die Olympische cycli toch hun waarde. Het duurt weliswaar veel te lang, maar eenmaal vier jaar verder heb je weer twee weken om lekker bij te leren.

Sander Kleikers
Presentator/commentator Eurosport

(Kleikers presenteerde de afgelopen twee weken MedalZone en BeijingToday, de Olympische programma’s van Eurosport en discovery+. Hij is daarnaast programmamaker, dagvoorzitter en journalist)

De week van Sander Kleikers

Presentator/commentator Eurosport
2022 - week 08