Sanne Welbroek
Eindredacteur ITV Studios Netherlands
2023 - week 23

Zingend het weekend in

Waar ik vroeger als student zelf op de bar stond te lallen en in de lampen hing, laat ik het zingen nu over aan de mensen die daar wel goed in zijn. Ik bestel tegenwoordig braaf een theetje in het café en ga keurig voor middernacht naar huis. Meestal.

Want terwijl op televisie nog de audities worden uitgezonden, staan wij in de studio de volgende opname voor te bereiden. De zanggroepen voelen elke ronde de spanning toenemen. Gelukkig wordt er een hoop plezier gemaakt achter de schermen. Nagels worden zwartgelakt door een rockgroep. Er worden kerstkransjes uitgedeeld door het kerstkoor. En dat in juni. En er ontstaan spontane jamsessies.  

Naast de gezelligheid wordt er keihard gerepeteerd. De groepen worden klaargestoomd voor hun volgende optreden.  Ik heb veel ervaring met solisten binnen muziekprogramma’s, maar een programma met alleen maar groepen is toch echt andere koek. Best een uitdaging om met 72 agenda’s iets af te stemmen in plaats van met één. Voor elke groep wordt een eigen audioplan gemaakt. Want je wilt alle 72 stemmen goed kunnen horen. Alles is op maat.

Het maakt het een unieke beleving, zowel voor als achter de schermen. En wat is het mooi als alles dan uiteindelijk samenkomt. Wij gaan zingend het weekend in met Zing!

Sanne Welbroek
Eindredacteur ITV Studios Netherlands (Zing!) 

De week van Sanne Welbroek

Eindredacteur ITV Studios Netherlands
2023 - week 23