Sanne Welbroek
Eindredacteur ITV Studios Netherlands
2023 - week 23

Het dorp genaamd Zing!

De catering is flink opgeschaald. De studio lijkt voor even wel een klein dorp. Medewerkers blijken goede tourguides, door met gekleurde vlaggetjes de verschillende groepen door de studio te leiden. De aanmeldbalie heeft nog nooit zoveel namen op de lijst gehad. En wellicht hebben we zelfs wel een record te pakken met meer dan 250 mensen op het podium?

In het nieuwe programma Zing! bieden we het podium aan zanggroepen in alle genres, uit heel Nederland. Nogal een klus, het selecteren van 36 zanggroepen. En dat in relatief korte tijd. We gaan alle kanten op.
We hebben Harry met zijn smartlappenkoor die alleen al de binnenkomst in de foyer als één groot feest ervaart. Er is een musicalgezelschap uit het noorden van het land. Een groep die een Beyoncé-nummer in een a capella jasje steekt. Een internationaal vrouwenkoor, met zowel Russische als Oekraïnse vrouwen: Een mooie verbinding om te tonen in deze tijden. We hebben een mannengroep in een autogarage. Een opzwepend gospelkoor. Een meidengroep die de kunst van bodypercussie verstaat. We brengen zelfs een beetje kerst mee, inclusief kransjes en glühwein: Cheers!

Het gaat van fluwelen jazz naar keiharde rock. Van een trio tot een groep van 72 personen. Van Britney Spears tot The Beatles tot Disney. En uiteraard een ABBA-medley, want wat is een muziekprogramma zonder ABBA?
Er zit veel energie en liefde in dit programma. Vanuit alle betrokken partijen. En we vragen best wat van iedereen, met name flexibiliteit. Er zit maar kort tijd tussen de verschillende rondes binnen het programma. We moeten snel muzikaal kunnen schakelen.

Na de opname van een show, duiken we meteen een meeting in om te praten over de volgende stap. Er wordt gearrangeerd, er wordt gerepeteerd. Er worden instarts gedraaid. Iedereen beweegt mee met elkaar en dat maakt dat we dit echt samen maken. Het harde werken van productie, redactie, het muzikale team en alle andere partijen vertaalt zich naar de vloer waar ons enthousiaste presentatieduo en de gepassioneerde mentoren de feel van het programma overbrengen aan het publiek. En hopelijk aan de kijker thuis. Het is in ieder geval een feestje om dit programma met zijn allen te mogen maken! Maar eerlijk is eerlijk, hierna is het wel tijd voor vakantie…

Sanne Welbroek
Eindredacteur ITV Studios Netherlands (Zing!) 

De week van Sanne Welbroek

Eindredacteur ITV Studios Netherlands
2023 - week 23