Sanne Welbroek
Eindredacteur ITV Studios Netherlands
2023 - week 23

Uut Twente in ’t Gooi

Er is mij gevraagd een week lang een blog te schrijven. In deze eerste zal ik me even voorstellen: Sanne, het meisje uut Twente, nu een vrouw in ‘t Gooi. Inmiddels al vijftien jaar hier. Niet vóór de liefde, maar wel mét de liefde verhuisd. 

En ik ben meteen all the way gegaan. Inclusief bakfiets. Je moet toch integreren. Hij is alleen niet elektrisch. ‘s Ochtends word ik ingehaald door alle zoevende Urban Arrows, als ik m’n oudste naar school toe breng. Ik blijf toch import. Maar je leest het goed: dit is pure jaloezie, want het lijkt me heerlijk om ook zo over de weg te zweven.

Ik moet ook bekennen, ik hou ervan: Blaricum, ‘t Gooi. De mooie heide. Het ijsje bij De Hoop. De ezel en de alpaca in het dorp. De kindvriendelijke wijk, waarvan we hadden gezegd er nooit te zullen gaan wonen. Eerlijk? Het is heerlijk hier. Dit is mijn thuis. Ons leven is hier. Toch blijf ik juichen als FC Twente heeft gescoord.

De reden waarom ik hier naar toe ben verhuisd jaren geleden:
Ik ben ooit begonnen als student op de PABO, maar na een jaar kwam ik erachter dat dit mij niet gelukkig ging maken tot mijn pensioen. Van studie geswitcht. Stage gelopen bij de NOS, vervolgens naar RTL. Daar blijven plakken en zo steeds verder het vak in gerold. Heen en weer rijden vanuit het verre oosten is geen optie, dus uiteindelijk voor het werk deze kant op gekomen. Mijn ambitie en passie liggen in de media. Nog steeds. Inmiddels als eindredacteur bij ITV Studios Netherlands. Als ik in de studio sta, gaat mijn vuurtje aan. Het is verslavend.

Soms best een uitdaging om die verslaving te combineren met het gezinsleven. Het zijn natuurlijk geen standaard uren die wij draaien. Gelukkig zijn mijn kinderen hele blije smurfjes met ieder zo hun eigen ambities. De oudste (vier jaar) loopt elke dag hand in hand de klas in met zijn verloofde, hij gaat namelijk “met Jacky trouwen”. Zijn broertje, die het liefst overal in zijn brandweeroutfit naar toe gaat, neem ik mee naar het Media Park. Tegenover Omroep MAX begint hij zijn dag op de opvang. Ik rijd dan vervolgens door naar de studio, waar zo ongeveer 300 man op me wacht. Nou ja, niet op mij persoonlijk. Ze zijn er voor het programma Zing! Een onmeunig leuk programma om te maken!

Morgen zal ik een tekstuele rondleiding doen in Studio 22, waar 36 toffe zanggroepen uit heel Nederland zich verzameld hebben. Zoals ze in Twente zeggen: Kom derin, dan ku’j dr oet kiek’n!

Sanne Welbroek
Eindredacteur ITV Studios Netherlands (Zing!) 

De week van Sanne Welbroek

Eindredacteur ITV Studios Netherlands
2023 - week 23