Elwin Mulder
Programmamaker Beeld en Geluid
2021 - week 33

Zeventig jaar tv en nostalgie

Het is zo ver: een teamoverleg waarbij we bijna met z’n allen aan een tafel zitten. Sinds ik bij Beeld en Geluid werk, probeer ik zo veel en vaak mogelijk naar kantoor te komen. Het blijft gek om ergens nieuw te beginnen en mensen bijna alleen maar online te zien. Maar nu is het grote moment daar, voor de eerste keer in lange tijd zijn we weer bij elkaar in een ruimte.

Een van mijn collega’s zit nog in Italië en werkt daar vandaan. We bellen haar in en ze wordt  op een megagroot 50 inch scherm geprojecteerd. Tot onze hilariteit, maar ook wel wat jaloers op haar mooie uitzicht op Italiaanse bergen. De bedoeling is om het te gaan hebben over de planning van 2022, maar we hebben nog zoveel projecten lopen die dit najaar plaatsvinden, dat we er niet eens aan toekomen na twee uur overleg.

De viering van zeventig jaar televisie vergt veel aandacht en tijd van ons. Han Peekel komt met een vierdelige serie op de NPO, 70 jaar Televisie: Je Beste Vriend. De afgelopen tijd was en is hij veelvuldig bij ons te vinden. Hij heeft net bevestigd ook deel te nemen aan ons speciale programma rondom zeventig jaar televisie in oktober.

Ik had het van veel collega’s al gehoord, maar september en oktober zijn megadrukke tijden bij Beeld en Geluid door alle projecten die weer van start gaan, maar ook de productie van Dutch Media Week vergt altijd meer tijd en inzet dan verwacht. Ik hou van korte deadlines en ben eigenlijk niet anders gewend dan zo te werken, maar hier liggen de deadlines veel eerder door de vele partners waarmee we samenwerken.

Ik wilde ook graag ervaren hoe het is om meer tijd te hebben voor research en redactie. Dat is wel een verademing vergeleken met het leven van de waan van de dag bij dagelijkse live televisie wat ik ook gewend ben om te maken. Maar hier geldt zeker ook: never a dull moment.

Nu ga ik me richten op het voorbereiden van de training die op 2 september moet worden gegeven aan de rondleiders van het nostalgieprogramma wat we aanbieden. De fragmenten zijn geselecteerd en de objecten die uit het museum komen ook. Tijd om er een mooi geheel van te maken.

Het nostalgieprogramma duikt in het verleden met onder andere spelprogramma’s, amusement, iconisch nieuws en dramaseries. We laten bezoekers oude herinneringen opnieuw beleven en ervaren. Ik kijk ernaar uit om weer een volle zaal te zien met mensen die genieten en zich verbazen over wat er allemaal gemaakt is voor de televisie. Tijd om hier af te sluiten. Fijne dag en tot morgen.

Elwin Mulder
Programmamaker Beeld en Geluid

De week van Elwin Mulder

Programmamaker Beeld en Geluid
2021 - week 33