Elwin Mulder
Programmamaker Beeld en Geluid
2021 - week 33

Van talkshow naar mediacollege

Tijdens de vorige editie van Dutch Media Week was ik als freelancer verantwoordelijk voor de talkshow Anytime Anyplace. In deze talkshow, gepresenteerd door Mischa Blok, kregen de gasten tien minuten de tijd om op een Ted Talk-manier hun licht te laten schijnen op onder andere ‘Hoe word ik een BN’er?’, vertrouwen in de media, invloed van streamingdiensten en diversiteit in reclames.

Het waren vaak pakkende presentaties en goede gesprekken met Mischa aan tafel. Ik vond het te gek om 26 gasten te produceren, te researchen en draaiboeken te maken. Dit jaar wordt het anders. Ik ben nu druk bezig om vijf sprekers uit te nodigen die tijdens Dutch Media Week een uur de tijd krijgen om een mediacollege te geven over het thema van dit jaar: Be Humane.

Een andere opzet en veel meer gelegenheid voor de spreker om te reflecteren op de vraag: hoe kunnen media bijdragen aan een humanere mediasamenleving? Ik ben aan het researchen, onderwerpen bedenken en mensen proberen te pakken te krijgen die vaak op vakantie blijken te zijn. Het wordt een hybride mediacollegereeks met zowel bezoekers in de zaal als mensen die online het programma kunnen volgen.

Ik kijk er naar uit om weer een zaalprogramma te mogen maken. Vorig jaar mocht ik alleen met Mischa, de gasten en de crew in de kleine theaterzaal zijn. Het voelde als onze eigen tv-studio, maar gasten een presentatie laten geven op camera zonder publiek was toch wel aparte gewaarwording. Nu net de telefoon opgehangen voor mijn laatste voorgesprek van de dag. Op naar een groot overleg morgen met het team om alvast na te denken over 2022.

Elwin Mulder
Programmamaker Beeld en Geluid

De week van Elwin Mulder

Programmamaker Beeld en Geluid
2021 - week 33