Maartje van Wijk
2019 - week 17

Yung

Ik moet het toch nog even over Ajax hebben. Wat een fantastische overwinning op Juventus! En als Ajax-fan steek ik mijn lof natuurlijk niet onder stoelen of banken.

Ongelooflijk hoe een jong team zo kan winnen van de oudere garde. Helemaal als je weet dat Juventus ongeveer zes keer zoveel meer budget te besteden heeft dan Ajax. Wij noemen onze nieuwste aanwinst Yung Film het ‘jong Ajax’ van de Wenneker Group. Met een beetje branie en een gezonde dosis zelfverzekerdheid kwamen Lars Brink en Ester Ris bij ons aankloppen met de vraag om gecoacht te worden. Ze waren klaar voor een volgende stap.

En na vijf jaar binnen Xite de productie-unit gerund te hebben, waren ze nu op zoek naar een plek waar ze zelf zouden kunnen ondernemen. In de gesprekken die volgden, zagen wij twee gepassioneerde mensen die precies wisten waar hun kracht ligt, maar ook om hulp durfden te vragen waar het om zwakkere plekken zou gaan. Met hun ervaring in het content maken voor de jongere doelgroep en onze ervaring met het coachen van jonge ondernemers zien we enorme kansen.

Wil je millennials bereiken, dan kun je dat het beste doen door de doelgroep zelf de content te laten maken en ik als ouwe rot wil niet verkondigen dat ik de waarheid in pacht heb. Dus dat maakte Lars en Esther in mijn ogen het perfecte team voor de klanten die content voor de jongere doelgroep meer los durven te laten. Yung Film kan uitstekend aangeven wat wel en niet werkt in de doelgroep en in combinatie met een trackrecord weten de opdrachtgevers van Yung Film ook dat ze niet te maken hebben met een eendagsvlieg.

De eerste campagne die Yung Film zelfstandig heeft gemaakt was direct een schot in de roos. Voor Nike en Zalando werd een campagne uitgerold die content opleverde voor alle social kanalen en de resultaten waren zelfs hoger waren dan verwacht. De volgende opdracht wordt alweer voorbereid en Yung Film heeft nu al een netwerk van gepassioneerde makers om zich heen verzameld die trending werk willen creëren.

Maartje van Wijk
COO Wenneker Group