Maartje van Wijk
2019 - week 17

Contact

Mijn leven bestaat op dit moment uit dagelijks contact met banken en notarissen. Intensieve gesprekken, vergaderen, onderhandelen en de dagelijkse dingen gaan ook gewoon door, zowel zakelijk als privé.

Dit is uiteraard erg leuk en vooral leerzaam als je aan het uitbreiden bent, maar tussen alle bedrijven door overleed afgelopen week mijn beste vriend. Hij was ‘uitbehandeld’ en lag gelukkig tot het einde op zijn eigen bank. Ik heb waardig afscheid van hem kunnen nemen en naast fysiek bezoek ook veel contact met hem kunnen houden via onze smartphones en social media.
In de vrienden-appgroep stuurden we hem dagelijks allemaal soorten filmpjes, voornamelijk om hem af te leiden en om hem te betrekken in ons dagelijkse leven. Zo kwam de YouTube-hit ‘Formation Island’ voorbij, hebben we het over de spraakmakende verkiezingen gehad en heeft hij de eerste aanzet van mijn eerste column voor Broadcast Magazine nog meegemaakt.
Ik stel mij dan ook voor, hoe deze situatie vijftien jaar geleden zou zijn geweest. Hadden we dan ook zo intensief contact met elkaar kunnen houden? Hoe hadden we dan alles met hem kunnen delen? Had hij dan de hele dag televisiegekeken? Was er dan genoeg ‘afleiding’ voor hem geweest? Of zou er dan misschien een stapel tijdschriften, een inspirerend boek of een interessant opiniestuk uit een krant naast zijn bed hebben gelegen?
Hoe hadden we dan contact met elkaar gehouden als vriendengroep? Als ik daarover nadenk, dan ben ik oprecht blij dat er vandaag de dag zoiets is als WhatsApp en de social mediaplatforms. Dat er een variatie is aan videoconsumptie en dat ik ergens een beetje heb kunnen bijdragen aan het creëren van deze content. Al beweeg ik mij in een commerciële wereld, op deze momenten ben ik er trots op dat ik de mogelijkheid heb om steeds iets nieuws en moois te kunnen maken.
Het maakt niet uit of het nou informerend, entertainend of activerend is. Ik zie letterlijk voor me dat mijn vriend een glimlach op zijn gezicht kreeg, omdat ‘ie even een momentje kon lachen om een grappige video, even zijn gedachte kon afleiden door een leuk verhaal en tegelijkertijd in de laatste uren van zijn leven nauw contact kon houden met vrienden en familie.

Maartje van Wijk
COO Wenneker Group

De week van Maartje van Wijk

2019 - week 17