Maaike van Dijk
2019 - week 08

You win some, you lose some

Helaas, geen champagne. We hebben met man en macht gewerkt aan het binnenhalen van de opdracht, maar voor dit project heeft de klant helaas voor een andere partij gekozen. Ondanks alles houd ik wel in mijn achterhoofd dat er elke dag weer nieuwe kansen zijn.

Voor de ene deur die dicht gaat, gaan er weer nieuwe deuren open. Afgelopen week hebben we met behulp van broadcast oplossingen een live stream met drie remote camera’s over het consumenten internet gefaciliteerd. Na een succesvolle eerdere productie werd ik gisteravond gebeld door dezelfde klant met de vraag: “We willen nu ook een high-end 4K programma gaan maken in het buitenland. Kun je ons vertellen waar we aan moeten denken?” Een ogenschijnlijke simpele vraag, maar een vrij complex antwoord.

Hoe ver moet mijn technische kennis gaan om de klant hierop antwoord te kunnen geven? Wil ik de techniek bijhouden, dan ben ik dagelijks aan het studeren. Het is handig om basiskennis te hebben, maar gelukkig hebben wij veel vakspecialisten in dienst bij United die mij hierbij kunnen adviseren en meedenken. Het is niet alleen een kwestie van draaien met een andere camera op andere instellingen, maar het heeft invloed op je gehele workflow. Denk hierbij aan belichting, data en mastering in de postproductie.

Ik vind het prettig om te zien dat we bij sales niet alleen hoeven te leunen op onze eigen technische expertise. Een belangrijk onderdeel van accountmanager zijn bij United is om ervoor te zorgen dat de juiste specialisatie vertegenwoordigd is binnen het team. Er is genoeg expertise in huis om voor elk vraagstuk een passende oplossing te bedenken.

Maaike van Dijk
Accountmanager United