Maaike van Dijk
2019 - week 08

Kleine meisjes worden groot

Voordat ik jullie komende week meeneem in mijn dagelijks activiteiten bij United, wil ik mij eerst even voorstellen.

Als klein meisje had ik geen idee wat ik later wilde worden. Na een opleiding Media en Informatiemanagement aan de Hogeschool van Amsterdam ben ik eind 2013 begonnen bij RAI Amsterdam. In mijn vrije tijd werkte ik als operationeel assistent bij Endemol. Daar trok ik kabels en assisteerde ik de cameramensen tijdens opnamen van succesvolle programma’s als Miljoenenjacht en 1 tegen 100.

Het tv-virus zat al in mijn bloed doordat ik met mijn moeder meeging naar de Endemol studio’s in Aalsmeer. Inmiddels zijn deze studio’s al geruime tijd omgedoopt tot United studio’s en kom ik hier weer regelmatig. Iedere keer als ik in Aalsmeer loop, bekruipt mij nog steeds een nostalgisch gevoel.

Op 1 januari 2018 kreeg ik de kans om bij United in dienst te treden als accountmanager. Een compleet andere functie dan bij mijn vorige werkgever, waar ik over de beursvloer struinde om mooie content te maken voor onder andere de Huishoudbeurs, HISWA en Horecava. Nu zit ik aan de leverancierskant en probeer ik samen met onze klanten de best passende oplossingen, faciliteiten en crew te bieden. Een zeer afwisselende baan waarin elke dag anders is.

Na een druk en gezellig weekend en een bezoekje aan Moltalk op zaterdagavond ging vandaag de wekker om 07.30 uur. Voordat ik in de auto stap, kijk ik met veel trots De Ochtend Show To Go, het online programma van het Algemeen Dagblad dat United sinds begin oktober faciliteert. Een van mijn eerste grote United Full Service projecten. Vandaag is het voor ons een belangrijke dag en heb ik gezonde spanning, omdat bekend wordt of we een langlopende productie mogen blijven faciliteren. We blijven positief, dus de champagne staat alvast koud.

Maaike van Dijk
Accountmanager United