Maaike van Dijk
2019 - week 08

Virtueel of decor?

Een film zonder muziek kun je je niet voorstellen en roept veel mooie herinneringen op. Vandaar dat ik ook met plezier uitkijk naar een project wat daar veel mee te maken heeft, de Avond van de Filmmuziek.

Voor United een jaarlijks terugkerend concert waarin de mooiste filmmuziek gespeeld wordt door het Metropole Orkest. Vandaag hebben we een grote interne meeting om invulling te geven aan het augmented reality deel van deze prachtige productie.
Hoe gaaf is het dat wij het dit jaar wederom mogen faciliteren met als kers op de taart dat wij tijdens de registratie op een aantal momenten de avond live aankleden met spectaculaire augmented reality elementen. Dit zal tijdens de show zichtbaar zijn op de schermen en later ook voor de kijker thuis.
We krijgen we steeds vaker de vraag wat de mogelijkheden zijn om augmented reality toe te passen. We zitten regelmatig met klanten in creatieve sessies om mee te denken over de toepassing van augmented, virtual en mixed reality.
In feite is augmented reality niets anders dan een laag graphics, die aan echte beelden wordt toegevoegd. Met behulp van een trackingsysteem bewegen de graphics synchroon met het camerabeeld mee alsof ze fysiek op locatie aanwezig zijn. Deze techniek kun je ook zien als verlenging van het aanwezige decor. Het geeft meer diepte en invulling aan een shot, waardoor je meer vrijheid hebt voor de creatieve verrijking van je programma.
We gaan nog niet verklappen wat we bij De Avond van de Filmmuziek gaan laten zien, want het moet een klein beetje een verrassing zijn. Een onvergetelijke avond wordt het in ieder geval wel. Die mag je niet missen!

Maaike van Dijk
Accountmanager United