Peter de Vries
Zendermanager NPO Radio 2/Radio 5
2021 - week 36

Wel of geen publiek?

De eerste volle septemberweek en dat betekent KWF-collecteweek. We zitten er met NPO Radio 2 middenin door 100 uur radio voor KWF te maken. Toch richt ik mijn blik deze weken op de toekomst. Want naast de dagelijkse leiding is mijn taak vooral vooruitkijken.

Voor dit jaar staan voor NPO Radio 5 nog de Week van de Jaren 70 en de Evergreen Top 1000 op de agenda. En natuurlijk is er NPO Radio 2 Top 2000. Allemaal events waar de luisteraars ook reikhalzend naar uit kijken. De twee toplijsten staan terecht volop in de belangstelling en leveren altijd veel vragen op vanuit het publiek.

Wellicht is het goed daarover wat te vertellen. De Evergreen Top 1000 in november en de NPO Radio 2 Top 2000 in december zijn events die lang van tevoren worden besproken. Eigenlijk meteen al na de uitgezonden lijsten zit ik met de afzonderlijke zenderteams te evalueren en te brainstormen. De beste ideeën passen we toe als we daadwerkelijk beginnen. Meestal is dat in augustus en september. Dan is voor de Top 2000 overigens al een heleboel geregeld. Zoals de locatie. Ieder jaar opnieuw ga ik in februari om tafel met de leiding van Beeld & Geluid en ook met de NTR, want het Top 2000 Café is hun eigendom. Dat soort basale zaken moeten meteen worden vastgelegd.

Na de zomer beginnen we voor de beide toplijsten met de contouren, zoals stemweken en marketing. Ook de planning van communicatie leggen we vast. Net als de overleggen na de stemweken waarin alle uitzenduren van de lijsten per uur worden vastgesteld. En natuurlijk wordt ook heel goed nagedacht over het presentatieteam. Tot slot is er die ene belangrijke vraag bij de NPO Radio 2 Top 2000 over publiek. Want we hopen natuurlijk weer op een vol café. Dat blijft tot het laatste moment spannend!

Peter de Vries
Zendermanager NPO Radio 2/Radio 5

De week van Peter de Vries

Zendermanager NPO Radio 2/Radio 5
2021 - week 36