Peter de Vries
Zendermanager NPO Radio 2/Radio 5
2021 - week 36

Collecteweek

We mogen weer vanaf een vakantiepark! Het voelt goed ‘en route’ naar Drenthe. De A28 voorbij Zwolle geeft meteen het juiste gevoel op weg naar 100 Uur Radio voor KWF Kankerbestrijding, een event dat vandaag begint.

NPO Radio 2 ondersteunt sinds 2018 de collecteweek van KWF Kankerbestrijding. Als team, omdat we allemaal verhalen kennen van familie, vrienden en anderen. Nu ook onze Ruud de Wild te maken kreeg met deze vreselijke ziekte heeft dat ons gevoel alleen maar sterker gemaakt. Dat willen we samen uitdragen en dus maken we samen radio vanaf eenzelfde locatie. Eerder zaten we in Hoenderloo en vorig jaar was het vanwege Covid-19 een drive-in vanuit Deventer.

Maar dit jaar mag het weer vanaf een vakantiepark, waar we van maandagmiddag 14:00 uur tot vrijdagavond 18:00 uur uitzenden. Dag en nacht. Dat doen we met optredens van grote Nederlandse artiesten maar ook met ludieke activiteiten als een kindermiddag en vossenjacht. Verder zal er ook een heuse bruiloft plaatsvinden. Publiek is daarbij beperkt welkom volgens het ’testen voor toegang’ principe.

Want uiteraard gaat alles gepaard met de nodige corona(voorzorgs)maatregelen. We collecteren platen en verhalen bij onze luisteraars in de hoop dat er gul gegeven wordt tijdens de collecteweek van KWF Kankerbestrijding. Natuurlijk levert dat de nodige emoties op. Er wordt tijdens zo’n week volop gejankt maar er valt ook zeker veel te lachen. Mooie en vooral echte radio.

Peter de Vries
Zendermanager NPO Radio 2/Radio 5

De week van Peter de Vries

Zendermanager NPO Radio 2/Radio 5
2021 - week 36