Peter de Vries
Zendermanager NPO Radio 2/Radio 5
2021 - week 36

Thuis

Als zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 heb ik een prachtig zenderpakket. En omarm de verschillen met liefde. Zo is NPO Radio 5 hét station waar het net een tikkeltje langzamer gaat.

Heerlijk vind ik dat. Het is ook de stille kracht van deze zender met herkenning vóór en erkenning ván de luisteraar. Met een structureel luistertijdaandeel van boven de 5% is het een serieuze speler. En er zit nog veel potentie in. Daarom hebben we de afgelopen anderhalf jaar wat zaken veranderd. Zo is de programmering hier en daar aangepast, is de nieuwslezer terug in de eigen studio en organiseren we veel acties waarbij we onze luisteraars betrekken.

Naast de Evergreen Top 1000 en themaweken rond muziek uit de jaren 60 en 70, hebben we ook in de zomer een behoorlijk lang thema: Bestemming NPO Radio 5. Zo’n acht weken loopt er een rode draad door de programma’s met een spel. De essentie is dat luisteraars niet per se op vakantie hoeven om in vakantiestemming te zijn. Als afsluiting is er het afsluitende NPO Radio 5 Vakantieconcert, dit jaar met Stef Bos.

Natuurlijk volgen we de actualiteit. Dat leidde meteen na de overstromingen in Limburg tot een actiedag voor de slachtoffers van het hoge water. En natuurlijk pakken de dj’s hun moment als ons weer een muzikale grootheid ontvalt. De betrokkenheid van onze luisteraars is dan enorm. De appjes stromen binnen met verzoekjes en verhalen. Dat maakt NPO Radio 5 de zender ván de luisteraar. Je voelt je thuis!

Peter de Vries
Zendermanager NPO Radio 2/Radio 5

De week van Peter de Vries

Zendermanager NPO Radio 2/Radio 5
2021 - week 36