Peter de Vries
Zendermanager NPO Radio 2/Radio 5
2021 - week 36

Een prachtig rood draadje

NPO Radio 2 is een rode draad in mijn werkzame leven, want dit is mijn derde ‘termijn’ bij deze zender. Het begon in 1997. Als stagiair bij Ontbijtradio, een VARA-programma in de ochtend op Radio 2 met Bert Kranenbarg. De zender was een lightversie van de nieuwszender Radio 1.

Dat vertelde de toenmalige zendermanager Kees Toering. Hij nodigde me uit voor een nadere kennismaking. In ons gesprek vroeg hij naar mijn ambitie. Ik, 24 jaar oud, had eigenlijk geen idee. Dat zei ik ook, met de toevoeging “hoe zit jouw stoel?”. Profetische woorden achteraf. In 2008 was mijn rentree bij Radio 2. Als nieuwslezer.

Sander de Heer vertrok van 3FM naar de ochtend op Radio 2. Hij moest de zender verjongen en vernieuwen. Daar hoorde ook een ‘live’ nieuwslezer bij en Sander vroeg me om mee te gaan. Vol bravoure begonnen we aan De Heer Ontwaakt. Die vernieuwingsdrift viel overigens niet overal lekker. Zowel intern als extern waren de eerste maanden pittig. Dat gold ook voor het vroege opstaan. Na 3 jaar was het tijd voor iets anders en werd Carmen Verheul nieuwslezer bij de zender, nog altijd hét nieuwsbaken in de ochtend op NPO Radio 2.

Inmiddels zit ik 1 jaar en 9 maanden op de stoel van zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5. Geen dag is hetzelfde. Altijd boeiend, met veel hoogtepunten. Zoals het NPO Radio 5 Vakantieconcert met Stef Bos, midden de bossen van Heeswijk-Dinther. Ik verheug me op de NPO Radio 5 Evergreen Top 1000 in november en natuurlijk de NPO Radio 2 Top 2000 aan het einde van dit jaar.

Ik vind het tot nu toe een prachtig rood draadje!

Peter de Vries
Zendermanager NPO Radio 2/Radio 5

De week van Peter de Vries

Zendermanager NPO Radio 2/Radio 5
2021 - week 36