Peter de Vries
Zendermanager NPO Radio 2/Radio 5
2021 - week 36

Hulp voor KWF

Het is de laatste dag dat we met NPO Radio 2 uitzenden op dit prachtige vakantiepark in Drenthe. Om 18.00 uur vanavond zit de 100 uur voor KWF erop. Meteen voelde het als een bijzondere editie vanwege onze betrokkenheid door Ruud de Wild. Hij was erbij, gelukkig.

Niet vanuit de studio op het vakantiepark maar dankzij beeldbellen zagen én hoorden we hem weer op NPO Radio 2. Ruud opende deze radioweek, een fantastisch moment.

Vanaf dat moment werd onze app overladen met indrukwekkende verhalen van luisteraars. Ik keek af en toe mee met die verhalen en wat opvalt is de wijze waarop mensen alles met ons willen delen. Tot in detail beschreven ervaringen, logischerwijs met veel emotie. Gevoelsmatig wordt daaraan een plaat gekoppeld. Die track verwoordt dan het juiste gevoel of roept een herinnering op. De muziek says it all en verbindt, net als al die bijzondere verhalen, precies dat is wat wij willen brengen als NPO Radio 2.

Daarmee steunen we de collecteweek van KWF Kankerbestrijding en we hopen dat de collectanten aan de deur veel geld ophalen. Die ondersteuning geven we niet alleen met platen uit de computer want uiteraard nemen we ook artiesten mee naar het vakantiepark in Drenthe. Jett Rebel voorkwam maandagavond al te vroege slapers met z’n scheurende gitaren en op datzelfde terrein schitterde Maan in de ochtendzon met Ze lacht maar ze huilt. Frank en Wouter vermaakten de kinderen met een kindermiddag, compleet met clown. Allemaal onder een stralende zon. Het is een kleine greep uit alles wat deze week tot nu heeft gebracht en het voelt heerlijk om dit te doen.

We collecteren platen en verhalen en dat doen we nog tot 18.00 uur!

Peter de Vries
Zendermanager NPO Radio 2/Radio 5

De week van Peter de Vries

Zendermanager NPO Radio 2/Radio 5
2021 - week 36