Peter de Harder
2018 - week 16

Waarom wij geen studio meer hebben

Sinds een paar maanden hebben Kelvin en ik geen studio meer. We hebben drie jaar lang een filmstudio in Amsterdam Noord gehad en dat was een feest. We hadden een ruimte van 550 vierkante meter en die werd beschouwd als een speeltuin.

Ik zag het een beetje als een betaalde filmopleiding. Ik kon daar leren belichten, sets bouwen en veel meer. We hebben in de studio commercials gemaakt voor onder andere Disney en Vodafone en dat was gelukkig succesvol. Waarom gelukkig succesvol? Nou omdat we nooit officieel geleerd hebben hoe een je een set hoort te bouwen. Dus het was maar afwachten of de klanten blij waren met het eindresultaat.

Ondanks dit ‘succes’ kwamen we er achter dat het niet zo lucratief voor ons was om een studio in beheer te hebben. Jammer genoeg bleek het internet landschap nog niet echt klaar voor producties met op maat gemaakte sets. Wat ik natuurlijk erg jammer vind, want kunstmatig alles in de hand hebben voor een shot is prachtig. We zijn inmiddels verhuisd naar een nieuw kantoorpand, dit keer zonder studio. Sets bouwen is leuk, maar het internet heeft daar nog ff geen zin in…

Peter de Harder
YouTuber & regisseur

 

peter studio