Peter de Harder
2018 - week 16

Hoe real is een reality show?

Ik ben Peter de Harder, 24 jaar en voornamelijk actief op social media. Naast mijn activiteiten als YouTuber, run ik samen met Kelvin Boerma een productiebedrijf. Daar produceren we verschillende programma’s, commercials en series, voor zowel online als offline.

Sinds kort heb ik me verdiept in de offline ‘reality business’. Ik ben bezig om een nieuwe online format te creëren wat een mooie brug slaat tussen offline en online. En ik kwam op het idee om een realityserie te maken, waarbij liefde en wetenschap centraal staan. Mijn eerste gevoel was om het zo echt mogelijk weer te geven, maar na flink puzzelen, kwam ik erachter dat het moeilijker is dan ik dacht. Ik kwam toen in aanraking  met de regisseur van een paar bekende Nederlandse realityshows en het bleek dat er veel meer geënsceneerd wordt dan ik zou denken. Ik had al wel het vermoeden, maar toch altijd grappig wanneer je erachter komt dat reality geen echte reality is.

Nu zit ik voor mezelf wel in de spagaat. Ga ik alsnog mijn best doen om het zo echt mogelijk te doen of ga ik toch gebruik maken van trucjes. Ik ben nog niet zover om de eerste pilot te schieten, maar ik heb besloten om het zo echt mogelijk op te nemen en dan opnieuw een mening te vormen na het zien van de pilot. Laten we hopen dat mijn versie van reality wel reality is…

Peter de Harder
YouTuber en regisseur