Peter de Harder
2018 - week 16

Oud & nieuw

Een netflix-achtige fictieserie maken is de laatste tijd één van mijn doelen. Ik ben via via bij Steve terecht gekomen en hij is de scenario schrijver van onder andere Gooische vrouwen en Baantjer. Een schrijver met een geschiedenis waar ik bang van word.

Tot mijn verbazing is het mij gelukt om samen met hem aan de serie te beginnen. Ik voelde me eerst als een vis op het droge aangezien ik te weinig ervaring heb in scripts schrijven en het dan moeilijk vind om te oordelen of mijn input ook een redelijke waarde heeft. Uiteindelijk kwam ik erachter dat Steve juist open staat voor nieuwe input en dat hij op zijn beurt veel van mij zou kunnen leren.

Steve is meester in constructies maken en verbanden leggen en ik kan juist weer bijdragen in het perspectief van de nieuwe generatie. Dat moet niet worden onderschat, aangezien het constant verandert en als je iets schrijft voor een jonge doelgroep, moet het wel geloofwaardig blijven. Ik heb wel vaker met de ‘gevestigde orde’ in het medialandschap gewerkt, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand zo openminded in een project duik. In mijn optiek werpt dat zeker zijn vruchten af.

Het is een perfecte combo tussen jong en oud. We zijn zo in staat om twee wereldbeelden samen te voegen en iets te maken wat voor een brede doelgroep te begrijpen is. Met herkenbare elementen voor zowel de jongeren als de oude doelgroep. Geen vaag script, geschreven voor jongeren door iemand die het niet echt begrijpt, maar een script met de klassieke scriptconstructie en de energie van de nieuwe generatie. Ik krijg meer en meer zin om dit tot een volledig product te brengen.

Peter de Harder
YouTuber & regisseur