Christian Laurman
Televisieregisseur en radiobaas JINX Radio
2022 - week 47

Vertrouwen

Als regisseur en radiobaas neem ik jullie aankomende week mee in mijn leven en gedachtegang. Het is weer maandag…

Voor veel mensen hun eerste werkdag na een ontspannen weekend. Wat deed ik? Ik zat samen met een bevlogen groep mensen het studioprogramma rond de Formule 1-race in Abu Dhabi te regisseren. Daar zagen die ‘ontspanners’ hoe Max Verstappen zijn record verbeterde en vijftien zeges in een seizoen bemachtigde. On-Nederlands als je het mij vraagt.

Laatst vroeg iemand aan mij: “Wat vind je nou het leukst om te doen?” Toen was mijn antwoord: “Ik vind alles leuk om te doen.” En dat is ook echt zo. Het mooie is dat ik als regisseur met veel mensen mag werken. De één is al dertig jaar in dienst, de ander is net zijn freelance carrière begonnen. De één is net stagiaire af en mag voor het eerst een talkshow doen en de ander vindt het allemaal wel best en straalt het ‘I fucked up bigger shows than yours’ uit.

Het is dan dus mijn taak om een team te smeden en een mooi en goed eindresultaat te krijgen. Dat is wat ik het mooist vind. Ik denk dat vertrouwen daarbij belangrijk is. Ruimte geven voor fouten. Ruimte voor risico’s is ook ruimte voor mooie dingen. Dat mag ik vanavond weer proberen bij HLF8. Heb een fijne dag!

Christian Laurman
Televisieregisseur en radiobaas JINX Radio

De week van Christian Laurman

Televisieregisseur en radiobaas JINX Radio
2022 - week 47