Christian Laurman
Televisieregisseur en radiobaas JINX Radio
2022 - week 47

Passie

Als regisseur en radiobaas neem ik jullie deze week mee in mijn leven en gedachtegang. Het is pas dinsdag…

Gisteren mocht ik, samen met de culinaire redactie van Eigen Huis en Tuin, Clara en Charlotte, naar de worstenmakerij van Samuel Levie. Samuel is chef en bestierde de afgelopen weken de keuken van Eigen Huis en Tuin. Vanuit de regie kon ik niet anders dan toekijken hoe deze man met al zijn liefde voor koken de meest simpele gerechten omtoverde tot kleine kunstwerkjes. Een man met passie.

Ik mocht dus letterlijk een kijkje nemen in zijn keuken: de slagerij van Brandt & Levie. Wat begon als een grap, is uitgegroeid tot een bedrijf waar inmiddels 35 man de allerlekkerste worsten van Nederland staan te draaien. 
Ik heb vol verwondering staan toekijken naar de totstandkoming van deze verrukkelijke worsten. Maar het meest genoot ik van de passie waarmee Samuel sprak. We lijken best wel op elkaar. We delen die passie. En niet per se over het gemalen gehakt in een darmpje gepropt, maar wel over de liefde voor je vak.

We stonden daar met open mond en vertelden onszelf hardop “dat we eigenlijk allemaal moeten doen wat we leuk vinden.” Ook al moet je daar soms veel voor laten. Tegen de stroom in en tegen beter weten soms. Het heeft iets maniakaals om zo te gaan voor je droom. Een weldenkend mens zou wellicht andere keuze maken. Samuel niet, ik niet, wij niet. Vandaag op het programma Eigen Huis en Tuin, Lekker Eten, sorry, Lekker Leven. Heb een fijne dag!

Christian Laurman
Televisieregisseur en radiobaas JINX Radio
 

De week van Christian Laurman

Televisieregisseur en radiobaas JINX Radio
2022 - week 47