Christian Laurman
Televisieregisseur en radiobaas JINX Radio
2022 - week 47

JINX Radio

Als regisseur en radiobaas neem ik jullie deze week mee in mijn leven en gedachtegang. Het is woensdag… Zo. De week is door de helft.

Gisteren was een fijne opnamedag bij Eigen Huis. Tussen het proeven door van alles wat door Hugo wordt gekookt, nemen we er drie op. Als we dan even stilliggen, zet ik wat muziek aan op de vloer. Gewoon lekker voor de sfeer en de energie. Of ik iets met muziek heb? Ja!

Want in de vrije uren die ik nog over heb, bestier ik een radiostation. JINX Radio is een plek waar inmiddels 32 bevlogen radiomakers hun passie mogen uitvoeren. Je kan natuurlijk ook met je vrienden afspreken of op Zumba. Nee. Deze lui staan in een stuk ijzer te ouwehoeren. Voor niks en in hun vrije tijd.

We hadden het gisteren nog over die bevlogenheid. Of ja, doorgeslagen gekte. JINX is een uit de hand gelopen hobby, maar ondertussen voelt het dat er meer zit. Ik zie dat JINX bruist en dat iedereen onwijs veel zin heeft om er iets van te maken. Nu alleen nog online en via de middengolf (voor mensen met één oor). Maar we willen meer. Ik wil meer.

Over een aantal weken hebben een bijeenkomst en daar willen we JINX nog meer finetunen. Met radiogod Leo van der Goot vragen we ons dan af: ‘Wat is radio?’ en ‘voor wie maken we radio’? Nu klinkt het net alsof we het wiel opnieuw willen uitvinden. Dat doen we niet. Maar het lijkt me zo mooi om je bij alles af te vragen waarom je het doet zoals je het doet. 
Vandaag te vinden bij JINX. Luister eens.

Christian Laurman
Televisieregisseur en radiobaas JINX Radio
 

De week van Christian Laurman

Televisieregisseur en radiobaas JINX Radio
2022 - week 47